Ana SayfaGündemAK Parti'nin oyları patlayacak mı?---

AK Parti'nin oyları patlayacak mı?

1 / 4
AK Parti'nin oyları patlayacak mı?
10 Ağustos 2013 - 09:14 www.finansgundem.com

AK Parti’nin anketlerini yapan ANAR Genel Müdürü Uslu’ya göre Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olursa anayasa referandumundaki oylarla Köşk’e çıkar.
İktidar partisinin anketlerini yapan, AK Parti’ye yakın isimlerden ANAR Firması Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu, VATAN’ın sorularını yanıtladı:
- Ergenekon kararları haftaya damgasını vurdu. Verilen cezaları çok ağır bulunlar oldu...
Gördüğüm, mahkeme heyeti çok fazla inisiyatif kullanmamış. Bazılarında aleyhte veya lehte yorum yapsaydı, daha büyük spekülasyonlara yol açacaktı. Mahkeme heyeti bence dünyanın en zor yargılamalarından birini yaptı. Hızlı çalıştılar, haklarını teslim etmek lazım.
- Aksini düşünenler de var...
275 sanıklı bir dava. Basit bir miras davası bile 20-30 yıl sürüyor. Bence adil bir yargılama sürecinden geçildi. Tüm dünyanın gözü önünde cereyan eden bir davada hakimlerin başka türlü davranmaları beklenemezdi. Mahkemenin objektifliğine ve adaletine kişisel olarak inanıyorum.
- Bu kararların “siyasi” olduğu ve “iktidar partisi muhaliflerini cezalandırmaya yönelik olduğu” iddialarına yanıtınız nedir?
Buna inanmıyorum. Mahkeme rövanşist bir tutum takınmamış. Ceza skalasına baktığınızda beraatten, iki kere ağırlaştırılmış müebbete kadar geniş bir yelpaze görüyoruz. Mahkeme titiz bir çalışma yapmış.
- Vicdanlar rahat mı? Özellikle Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’a verilen ceza konusunda?
Ceza Kanunu’nda öngörülenler verilmiş. Çünkü darbe yapmanın ve teşebbüs etmenin cezası müebbet. Ayrıca bu nihai bir sonuç değil. Yargıtay süreci, sonra AYM, sonra da AİHM süreci var. Bu bile tek başına bu ülkeye güvenmek için yeterli. Türkiye bu demokratik olgunluğa, hukuki olgunluğa ulaşmış. Dünyanın her tarafında mahkemeler yanlış kararlar da verebiliyor. Silivri’deki mahkeme yanlış karar verdiyse, Yargıtay var. Yargıtay yanlış karar verdiyse, AYM var. Kimse dosyaların detayına sahip değil. Yorum yapanların büyük çoğunluğu ceza kanunlarını bilmiyor.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster