DIŞARIDAN GELEN KAYNAK BÜYÜK PROJELERİN FİNANSMANINA GİDECEK
-2013 yılında sektör gündeminde olacak konular ve beklentiler hakkında bilgi verir misiniz?
Türkiye, küresel krizin ilk döneminde güçlü iç dinamikleriyle iyi bir direnç sergiledi. 2012 yılında ise dış şartlar paralelinde kontrollü yavaşlama sorunsuz bir şekilde başarıldı. Ekonominin ana rotası açısından, düşük GSYH büyümesinin kontrollü seyretmesi beklenilen 2013 yılı için gerek reel sektörün gerekse finans sektörünün özellikle verimlilik tarafına odaklanacağı, maliyetleri aşağı çekmeye gayret edeceği bir yıl olacağını söyleyebiliriz. Ayrıca büyüme alanları seçilirken de çok daha hassas davranılacak bir yıl olacaktır. Kaynak ve operasyonel maliyetlerin düşürülmesine, eldeki kaynağın en etkin ve verimli kullanılmasına odaklanılmasına bu dönem daha da fazla önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sadece pazar payı odaklı rekabetin 2013 yılı içerisinde bilançolar üzerinde negatif etkisi olacaktır. Özellikle niş büyüme alanı yaratabilen kurumlar daha avantajlı olarak öne çıkabilecektir.
Dışarıdan gelen kaynağın devam etmesini bekliyoruz. Bu kaynak da şu an gündemde olan önemli büyük projelerin finansmanına gidecektir. Bu anlamda bazı öne çıkan büyük proje finansmanlarını görebileceğimizi düşünüyoruz. Ayrıca tüketici kredilerinde 2012’ye kıyasla hereketlenme görebiliriz. KOBİ ve alt segment yine kredi büyümesi içerisinde yer alıyor olacaktır.
Ek olarak teşvik bölgeleri kapsamında da yatırım projelerinde hareketlenme görebiliriz.
2013 yılında Şekerbank olarak gündemimizde yer alacak konulara ilişkin olarak da şunları söylemek isterim:
2013 yılı gerek 60. yılımız olması, gerekse 2023 vizyonu yolunda son 10 yıllık dönemi ifade etmesi açısından bizler için özel bir anlam ve öneme sahip. 60 yıldır ülkemizdeki birçok firmanın büyümesinde rol almış bir kurum kimliğiyle, müşterilerimiz ile yol arkadaşı olarak birlikte büyümek, iyi ve kötü günde onların yanında olmak ve sürdürülebilir kalkınmayı işimizin odağına almak en büyük önceliğimizi oluşturuyor. Aynı dönemdeki bir diğer önceliğimiz de bankacılık hizmetleriyle tanışmamış kesimleri bankacılıkla tanıştırmak, girişimi, üretimi ve tasarrufu teşvik etmektir.
Büyüme stratejimizin odağında Anadolu Bankacılığı ve bu bağlamda işletme ve tarım bankacılığı var. Bu segmentte uzmanlaştığımızı, gerçekten küçük işletmelerin gerçek ihtiyaçlarına yönelik sunumlar ürettiğimizi ve bu kapsamda iletişim kurduğumuza inanıyoruz. Bu alanda yeni birçok ürün ve projeler geliştirmeye devam edeceğiz.
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.