<
Ana SayfaMakro Ekonomi40 milyarlık doping---

40 milyarlık doping

8 / 19
40 milyarlık doping
17 Mayıs 2013 - 18:43 www.finansgundem.com

2020’DE YAPIMI BİTECEK
Proje sözleşmesinin yürürlük tarihi 15 Mart 2013. Yani gerçek anlamda inşaat çalışmaları bu tarihte başlatıldı. Hali hazırda en hızlı şekilde yürüyor bu çalışmalar. Yapım süresi, sözleşme yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yedi yılı buluyor.  Projenin ana yapım (EPC) yüklenicisinin konsorsiyum tarafından 12 Temmuz 2011’de kurulan ‘NÖMAYG Gebze-İzmir Otoyolu İnşaatı A.O’ şirketi tarafından yüklenildiği görülüyor. Güzergahı, yapım ve finansman programı olarak iki fazdan oluşan İzmit Körfez Geçişi Projesi’nin ilk fazını Gebze-Orhangazi bölümü oluşturuyor. İkinci fazda ise; Orhangazi-Bursa, Bursa-Susurluk, Susurluk-Balıkesir, Balıkesir-Kırkağaç, Kırkağaç-Manisa ve Manisa-İzmir bölümleri yer alıyor. Bugün itibariyle projenin fiziksel gerçekleşme oranının I. Faz olarak tariflenen ve çalışmaların yoğun olarak devam ettiği Gebze-İznik güney kavşağı arası kesimde, yaklaşık yüzde 20’lere ulaştığı belirten Otoyol Yatırım A.Ş. CEO’su Yavuz Batum, “I. fazın 2015 yılında, II. fazın ise sözleşmenin yedi yıllık yapım süresi içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz” diyor.

427 KM UZUNLUĞUNDA

384 kilometre otoyol ve 43 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 427 kilometre uzunluğunda olan proje kapsamında;  yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda bir asma köprü, toplam 18,212 metre uzunluğunda 29 adet viyadük, toplam 5 bin 142 m uzunluğunda 2 adet tünel, 199 adet köprü, 20 adet gişe alanı, 25 adet kavşak, 6 adet otoyol bakım ve işletme merkezi, 2 adet tünel bakım ve işletme merkezi, 18 adet çift taraflı servis alanı (2 adet A tipi, 4 adet B tipi, 5 adet C tipi ve 7 adet D tipi) inşaa edilecek.Otoyol inşaatında çimento, inşaat demiri, bitüm, çelik, kırma taş gibi temel inşaat malzemeleri kullanıldığını dile getiren Batum, “Otoyol inşaatı kısmında bugüne kadar yaklaşık 250 bin metreküplük beton ve 50 bin ton inşaat demiri kullanıldı” diye ekliyor.


TEMEL 29 MAYIS’TA
İstanbul Boğazı'na dönük üçüncü köprü tartışmaları kamuoyunda uzun süren tartışmaların ardından kısa süre önce sona erdi. İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. Köprü'nün yapımını da içeren 'Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri-Paşaköy (3. Boğaz Köprüsü dahil) Kesimi'nin ihalesini 10 yıl 2 ay 20 gün ile en kısa yapım ve işletim süresi veren IC İçtaş - Astaldi ortaklığı kazandı.
IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ÇEÇEN, köprünün çağın en modern teknolojisi ile yaşama geçirileceği ifade ediyor.İbrahim Çeçen’in bahsettiği gibi en son teknoloji ile yaşama geçirileceği için titiz bir çalışma gerçekleştirildi. Diğer iki köprüden daha uzun ve daha geniş olacak (bin 90 metreye karşılık üçüncü köprü bin 408 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde olacak). En önemli farklarından bir tanesi üzerinden raylı sistemin de geçiyor olması.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster