Ana SayfaFinans Kulis3 yılda 2 milyar dolar yatırım---

3 yılda 2 milyar dolar yatırım

3 / 3
3 yılda 2 milyar dolar yatırım
22 Temmuz 2013 - 10:59 www.finansgundem.com

Hem finansman bulacak hem de ortak olacak
Dünyada enerji, gaz ve petrol ve madencilik alanına yaptığı yatırımlarla ‘akıllı para’ diye tanınan 8 milyar dolarlık ABD’li fon Denham Capital’in de Türkiye özel danışmanı olarak yatırımlarını yönlendiren Çiğdem Erkman bazı Türk grupların danışmanlığını da yaptığı maden konferansı için Türkiye’deydi. Sorularımı Çırağan Sarayı’nda yanıtladı.
Biraz geçmişinizi anlatsanız?
Eski Meclis başkanlarından, tanıdığım vizyonu en geniş insanlardan olan babam Şemsi Kazım yıllar önce Londra’ya, Kıbrıs’ın o devrede İngiltere’nin eski bir kolonisi olmasından dolayı yakın hissederek yatırım yapma kararı almış. Londra’ya gidişimiz 1970 yıllarında. Son 20 yılda Morgan Stanley, Merrill Lynch, Credit Suisse, Bear Stearns ve JP Morgan gibi kurumlarda ilk olarak asbaşkan, en son da üst düzey yönetici olarak çalıştım. Son olarak çalıştığım Bear Stearns’te azınlık hissedardım aynı zamanda. JP Morgan Bear Stearns’i satın alınca ayrılıp birkaç yabancı ortağımla birlikte Global Merchant Bank Jes Capital’i kurduk. Özellikle altyapı, enerji, madencilik ve tüketici ile ilgili sektörlerde uzman olan Jes Capital, enerji, teknoloji, gayrimenkul geliştirme ve maden konularında doğrudan yatırım yapıyor.
Global TM şirketiniz ne yapar?
Jes Capital’in iştiraki Global TM Capital Türkiye piyasasında bir eksikliği doldurmak için kuruldu. Şirketler için ya ortak ya da danışman olarak projelerini uluslararası seviyelere geliştiriyor. Global TM Capital direkt yatırım olarak ilgilendiği projelerde yerli şirket sahiplerini yabancı finansmana hazırlarken bir bakıma yönetici kadroya dahil olup yabancı paraya köprü rolü oynuyor. Bu model ile Türkiye’ye çok fazla yatırımcı çekeceğimize inanıyoruz.
Neden İstanbul’dasınız?
Temsil ettiğimiz yabancı yatırımcılardan Türkiye’ye yatırım yapmış olanlar var, yatırım yapmak isteyenler var. Bizim kendi yatırımlarımız var. Bu nedenlerle ayda bir kez İstanbul’a geliyorum.
Projeleri iki bazda değerlendiriyoruz. Bir, kendi platformumuz için direkt yatırım yapacağımız projeler. Orada Global TM Capital direkt yönetim kadrosuna katılıp projeyi birlikte geliştiriyor. İki, seçtiğimiz kuvvetli projelere danışmanlık ve finansman sağlıyoruz. (Songül Hatırasu / Milliyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster