Ana SayfaBankacılık3. çeyrek bilançolarında bankacılık sektörüne dikkat!---

3. çeyrek bilançolarında bankacılık sektörüne dikkat!

4 / 4
3. çeyrek bilançolarında bankacılık sektörüne dikkat!
10 Ekim 2016 - 10:18 www.finansgundem.com

KÂR SATIŞI GÖRÜLEBİLİR

Yılın son çeyreği kritik bir dönem olarak öne çıkıyor. Özellikle ABD'de-ki başkanlık seçimleri ve FED toplan­tısı, piyasaların radarında olacak. FED'in aralık ayında faiz artırmasını yüksek olasılık olarak değerlendiren Alan Yatırım'ın kıdemli analisti Eda Önder Öztürk, bu gelişmeler parale­linde döviz kurlarında yükseliş bekli­yor. "BlST-100 zayıf seyredebilir. Bu nedenle BİST-100'e duyarlılığı olduk­ça fazla olan bankacılık endeksinde kısmi kâr satışları görebiliriz" diye ko­nuşan Öztürk, sektör ortalamasının al­tında F/K ve PD/DD'ye sahip banka­ların tercih edilebileceğini söylüyor. Öztürk'ün öneri listesinde, İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank ilk sıra­larda yer alıyor.


"BANKALAR YILI YÜZDE 36 NET KÂR ARTIŞIYLA KAPATIR"

Dr. Vedat Mizrahi/Ünlü & Co Araştırma Bölümü Yönetici Direktörü

NET KÂR YÜZDE 92 ARTACAK: 2015 üçüncü çeyreğe göre net kârın yüzde 92 artmasını beklediğimiz bankalar, 2016yı yüzde 36 net kâr büyümesiyle kapatabilir. Yüksek büyümenin nedenleri; net faiz marjındaki artış, 2015 üçüncü çeyrekte TÜFE'ye endeksli bono getirilerinin düşük, komisyon iadeleri ve vergi cezaları nedeniyle operasyonel maliyetlerin yüksek olması. Ayrıca düşük komisyon gelirleri ve sermaye piyasası işlem zararları da nedenler arasında yer alıyor.

FAİZ MARJINDA YÜKSELİŞ 50 BAZ PUAN: Net faiz marjında mevduat maliyetlerindeki düşüş ve TÜFE'ye endeksli bono getirilerindeki artışla 2015 üçüncü çeyreğe göre ortalama 50 baz puan artış öngörüyoruz. Öz sermaye kârlılığında ortalama 500 baz puanlık artış beklentimiz var.

FITCH'İN KARARI ÖNEMLİ: Fitch not indirimine giderse bankaların sendikasyon maliyetleri bir 15 baz puan daha artacak, ihraç edilecek yeni Eurobond'lara talep azalırken maliyetler yükselecek. Yabancı para rezerv ve yabancı para menkul kıymetlerin risk ağırlıklarının artmasıyla sermaye yeterlilik rasyoları ortalama 120 baz puan düşebilir. (Ceren Oral/Ekonomist Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster