Ana SayfaBankacılık3. çeyrek bilançolarında bankacılık sektörüne dikkat!---

3. çeyrek bilançolarında bankacılık sektörüne dikkat!

3 / 4
3. çeyrek bilançolarında bankacılık sektörüne dikkat!
10 Ekim 2016 - 10:18 www.finansgundem.com

MOODY'S NASIL ETKİLEDİ?

Bu noktada merak edilen konu­lardan biri de Moody's'in not indiri­minin bankalar üzerindeki etkisi. Kurum, ülke notunu düşürdükten sonra başta Garanti Bankası ve İş Bankası olmak üzere birçok bankanın da notunu indirdi. Ayrıca karar sonrası ban­kacılık endeksi de yaklaşık yüzde 6 değer kaybetti.

İndirim sonrası bankaların yaban­cı para borçlanma maliyetlerinde 25 baz puan artış gözlemleyen Yatırım Finansman'ın bankacılık analisti Gökay Böbek, yurtdışı fonlama maliyetleri­nin yükselmesiyle yurtiçindeki yabancı para mevduat pazarında rekabet ve maliyetin artabileceğini söylüyor. Bö­bek, "Yaptığımız analize göre, diğer etkenler sabit kalmak koşuluyla ya­bancı para cinsindeki bu maliyet artı­şı sektörün 2017 kârlarını ortalama yüzde 5 düşürebilir" diyor. Gökay Bö­bek, bankalarda ağırlığın düşük tutul­ması ve seçici davranılması önerisinde bulunuyor. Bankalar arasında model portföylerinde bulunan tek hissenin Garanti Bankası olduğunu da sözleri­ne ekliyor.

Not indirimi sonrası finansman ve likidite sürecinin önemli risk olarak ön plana çıkabileceğine değinen Destek Yatırım'ın araştırma uzmanı Aysun Göksu, yüzde 120 seviyesindeki kre­di/mevduat oranı nedeniyle likidite durumunun sektör için belirleyici ola­cağı kanaatinde. Göksu, TCMB'nin zo­runlu karşılık oranlarına ödenen faiz­lerde güncellemeler yaparak bankaları destekleyebileceğini kaydederken, bankanın faiz indirimlerine devam et­mesini de olası buluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster