Ana SayfaBankacılık3. çeyrek bilançolarında bankacılık sektörüne dikkat!---

3. çeyrek bilançolarında bankacılık sektörüne dikkat!

1 / 4
3. çeyrek bilançolarında bankacılık sektörüne dikkat!
10 Ekim 2016 - 10:18 www.finansgundem.com

Üçüncü çeyrek bilanço dönemi yakında başlayacak. Son iki çeyrekte kârını artıran bankaların üçüncü çeyrekte de bunu sürdürmesi bekleniyor. Ancak Moody's'in not indirimiyle yabancı para borçlanma maliyetlerinde artış gözlemleyen uzmanlar, Fitch'in kararının kritik olduğunu söylüyor. Bu süreçte en çok Halkbank, ardından da Garanti, Yapı Kredi, TSKB, İş Bankası ve Akbank öneriliyor.

Ekim ayıyla beraber yılın son çey­rek dönemine girdik. Şimdi göz­ler öncelikle üçüncü çeyrek bi­lançolarında olacak. Bankalar bi­lançolarını 9-21 Kasım tarihleri ara­sında açıklayacak. Üçüncü çeyrek için beklenti, bankaların güçlü ma­li performans sergilemesi ve kârlı­lıklarının artması. Genel kanının böyle olmasında; FED'in faiz artı­rımından uzak durması, TCMB'nin sadeleştirme politikası kapsamında fa­iz indirimlerine gitmesi ve bankacılık sektöründeki düzenlemelerin etkili ol­duğu kaydediliyor. Özellikle TCMB'nin zorunlu karşılık ve rezerv opsiyonu katsayısında yaptığı düzen­lemelerin kredilerdeki güçlenmeyi desteklemesiyle kârlılıkların da yük­selebileceğine vurgu yapılıyor.

KÂR ÜÇ KAT ARTTI

BDDK'nin açıkladığı son veriler de bu görüşü doğallar nitelikte. Banka­cılık sektörünün ağustos ayındaki net kârı 3,8 milyar TL olarak gerçekleşti. Önceki aya kıyasla net kâr yatay ka­lırken, geçen yılın aynı ayına göre üç katın üzerinde büyüme olduğu göze çarpıyor. Böylece bankaların sekiz ay­daki net kârı yıllık yüzde 63 artışla 26,6 milyar TL'ye ulaşırken, ocak-ağustos dönemi için öz kaynak kârlılık oranı da yüzde 14,4 oldu. Bu oranın 2015'in tamamında yüzde 10,7 olarak gerçek­leştiğini belirtelim.

Aylık bazda net kâr artışının yüzde 8,5 büyümeyle mevduat bankaların­da daha güçlü olduğunu söyleyen Ak Yatırım bankacılık analistleri, bu ka­tegoride net kârını aylık bazda yüzde 30,3 büyüten yerli sermayeli özel mev­duat bankalarının öne çıktığını ifade ediyor. Bu artışı ise düşen fonlama maliyetlerinin etkisiyle net faiz marjının sıçrama göstermesine bağlıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster