Ana SayfaBankacılık16 bankadan esnafa özel kampanya---

16 bankadan esnafa özel kampanya

9 / 17
16 bankadan esnafa özel kampanya
30 Haziran 2014 - 07:04 www.finansgundem.com

Akbank'tan 'Esnafın Gönlüne Göre Kredi'

Esnafa yönelik çalışmalarını “Akbank’tan Esnaf Kardeşliği” altında sürdüren Akbank, esnafın gönlüne göre ödeyebileceği kredi seçenekleri sunuyor.

Esnafa destek olmayı temel ilke olarak benimseyen Akbank, Olduğunda Öde Kredisi ve Axess KOBİ’den sonra yeni bir adım daha attı. Akbank’tan Esnaf Kardeşliği adı altında sunulan yeni kredi paketiyle banka farklı ödeme seçenekleriyle esnafa alternatifler sunuyor. Böylece, esnafa nakit akışı doğrultusunda geri ödemelerini gönlüne göre belirleme imkanı sağlıyor. 

Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, her zaman piyasanın nabzını tutan bir banka olduklarını belirterek, müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını yakından izlediklerine işaret etti. Oğuz, “Akbank olarak ‘Esnaf Kardeşliği’ çatısı altında sunduğumuz ürün ve hizmetleri çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Esnafın nakit ihtiyaçlarını farklı ödeme alternatifl eri ile gönlüne göre karşılayabilecekleri bir finansman modeli hayata geçirdik” dedi. 

KOBİ’lere destek Türkiye’ye döner 

Firmaların satış hacimlerini, üretim kapasitelerini artırmak veya yurtdışına açılmak gibi amaçlarla işletme sermayesi ve daha uzun vadeli yatırımlarda bulunmak amacıyla kredi kullanmaya devam ettiklerini gözlemlediklerini de anlatan Bülent Oğuz, “Krediye ulaşma konusunda Türk bankacılık sistemi sermaye yeterliği ve odak noktasında KOBİ’lere çok ciddi destek verebilir noktada.BDDK verilerine göre Mart 2014 itibarıyla KOBİ’lere kullandırılan toplam nakdi krediler yaklaşık 285 milyar lira. Aynı rakam Mart 2013’de 217 milyar lira idi. Yüzde 31 gibi bir artış var” bilgisini verdi. 

Akbank olarak 2014’de sektörün üzerinde büyüdüklerini de ifade eden Oğuz, “Mart 2014 itibarıyla, sektörün TL cinsinden nakdi KOBİ kredi tutarı Mart 2013’e göre % 31 artarken, Akbank’ın TL nakdi KOBİ kredi tutarı aynı dönemde % 56 artış gösterdi. KOBİ’lere verilen her türlü destek Türkiye ekonomisine verilen destek demek. KOBİ’lere destek Türkiye’ye döner. KOBİ’ler Akbank’ın odak noktası olmaya devam edecek. KOBİ’lere verilen kredilerdeki artış 2013 yılında sektörün üzerindeydi. 2014’de de benzer bir trend olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Esnafla birebir görüşerek oluşturuldu 

Yeni ürün oluştururken, çok sayıda esnaf ile bire bir görüşerek, finansman ihtiyaçlarını ve ödeme koşullarına ilişkin durumlarını yakından incelediklerinin altını çizen Bülent Oğuz, “Bu görüşmeler neticesinde, esnafın nakit akışındaki farklılıklar nedeniyle kredi geri ödemelerinde esnekliğe sahip olmak istediklerini tespit ettik. Yine esnafımızdan öğrenek onlara özel bir çözüm ürettik” dedi ve şöyle anlattı: “36 ay vadeye ve 50 bin liraya kadar kullanılabilen kredi ile esnafımıza 6 farklı ödeme seçeneği sunuyoruz. Kredi ödemeleri alışılageldik aylık eşit taksitler halinde yapılabildiği gibi 3 ya da 6 ay geri ödemesiz dönem alternatifl eri ile de esnafa rahat bir nefes aldırıyor. Ayrıca 2 ya da 6 ayda bir ödemeli veya kullandırım tutarının %20’sinin son taksitte ödeyecekleri eşit taksitli kredi seçeneklerinden de yararlanabiliyor. Böylelikle, ödemelerini, işlerinin durumuna göre ayarlayabiliyorlar.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster