Ana SayfaBankacılık16 bankadan esnafa özel kampanya---

16 bankadan esnafa özel kampanya

8 / 17
16 bankadan esnafa özel kampanya
30 Haziran 2014 - 07:04 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası Grişimci Pazarlama Grup Başkanı Turgut Gülcihan: Ziraat'te 2014 'Girişim Yılı' ilan edildi

Ziraat Bankası Girişimci Pazarlama Grup Başkanı Sayın Turgut Gülcihan, 2014 yılının bankada “Girişimci Yılı” olarak ilan edildiğini ve bu yönde önemli adımlar atıldığını söyleyerek, KOBİ'lerin ekonomik gelişimlerine desteğinin yanı sıra sosyal gelişimlerine de katkı sağladıklarını kaydetti. Bankada, yeni hizmet modeli ile “Bir Bankadan Daha Fazlası” olarak önemli adımlar atıldığını ifade eden Gülcihan, yeniden yapılanma ve düzenlemelerle beraber kredi piyasasında daha dinamik ve aktif bir role sahip olunduğunu dile getirdi. Gülcihan, “Yeni hizmet modelimizin hayata geçmesiyle birlikte 'ürün için müşteri değil, müşteri için ürün' ufk uyla ihtiyaca yönelik ürünler geliştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz. Hızla gelişen, hacmi hızla büyüyen, refah seviyesi gün geçtikçe artan ülkemizin can damarı olan esnafımızın yaşamış olduğu finansman ihtiyacına uygun olarak politikalar geliştirmek Bankamızın hedefl erinden biridir. Türkiye’de girişimci olmak isteyen veya halihazırda faaliyetlerine devam eden esnafımızın gelişen rekabet sahasında ayakta kalması ve büyümesi için Banka olarak katkı sağlamaya yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir" açıklamasını yaptı. 

1,3 milyar TL kaynak aktardı 

Gülcihan, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda teknoloji ve insan kaynağı noktasında yeni iş süreçleri, proje ve ürünlerin geliştirilmesi devam edeceğini ve mevcut ürünlerinin yanı sıra, tedarikçi finansmanı, DBS, enerji verimliliği proje finansmanı, kentsel dönüşüme yönelik ürünler ve yurtdışı kaynaklı tematik kredilerin yanında yeni ürünlerin müşterilerin hizmetine sunulduğunu kaydetti. Gülcihan, KOBİ hizmetlerine yönelik şunları söyledi: “Piyasada Bankamızın desteğinin detam anlamıyla hissedildiği bu ürünlerden en önemlisi Avrupa Yatırım Fonu (AYF) kredisidir. Teminat bulmada sıkıntı çeken, yeni iş kuranlara, işini büyütmek isteyenlere uzun vade, düşük faiz oranları ile -üstelik kadın girişimcilerimize pozitif ayrıcalık da sağlamak suretiyle- esnafımıza, girişimcimize toplam 1.3 milyar TL kaynak aktarılmıştır" açıklamasını yaptı. 

Gülcihan, ayrıca meslek kollarına özel kredi paketlerimiz, esnafl arımızın sadece kredi ağırlıklı değil tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlandığını anlatarak, "Bunların başında, eczacı müşterilerimize yönelik hazırladığımız ve tüm ihtiyaçlarının tek bir elden karşılanmasını sağlayan “Eczacı paketimiz kapsamında” eczacı müşterilerimiz şubelerimizdeki uzman kadrolarımızdan hizmet alabiliyor” değerlendirmesini yaptı.

Kredi büyüklüğü 37 milyar TL'ye yaklaştı 

Yılın ilk aylarında kurların yükselmesi, kurlarda yaşanan hareketlenme ve faizlerin nispeten yükselmesiyle KOBİ'lerin yatırım kararlarını ertelediklerini söyleyen Gülcihan, “Gerek girdi maliyetleri, gerekse döviz kurundan dolayı, sıkıntıya girme ihtimali olabilecek firmaların, son dönemde piyasalara tekrar güven gelmesi sonucu toparlanma sürecine girdikleri gözlemliyoruz. Yurtdışı piyasalardan da son dönemde olumlu haberlerin gelmesi sonucu faizlerdeki aşağı yönlü gevşeme piyasalara ve reel sektöre olumlu yansıdı” dedi. Sektörde KOBİ kredilerinin, nakdi kredilerde % 4 oranında, gayrinakdi kredilerde ise % 3,5 oranında büyüme kaydettiğine değinen Gülcihan, “Bankamız ilk 5 ayda, KOBİ segmentinde büyüme hedefl erinden taviz vermeden nakdi kredilerde % 11, gayrinakdi kredilerde ise % 18 büyüme kaydetmiştir. Nakdi, gayrinakdi KOBİ segmentindeki toplam kredi büyüklüğümüz 37 milyar TL’ye yaklaşmıştır” diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster