Ana SayfaBankacılık16 bankadan esnafa özel kampanya---

16 bankadan esnafa özel kampanya

6 / 17
16 bankadan esnafa özel kampanya
30 Haziran 2014 - 07:04 www.finansgundem.com

İş'te kredinin %72'si reel sektöre akıyor

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, nakdi ticari kredi bakiyeleri ile İş Bankası'ndan sonra gelen ikinci bankayla 17.8 milyar TL, üçüncü bankayla 19.4 milyar TL ticari kredi farkı yarattıklarını söyledi.

İş’te kredinin %72’si reel sektöre akıyor İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, “KOBİ’lerin yalnızca finansal ortağı değil, aynı zamanda bankacılık tecrübe ve bilgi birikimini paylaşan bir çözüm ortağı olarak hareket ediyoruz” dedi. 2014 Mart ayı itibarıyla 135.2 milyar TL’lik kredi büyüklüğü ile bankanın sektörde nakdi kredilerde birinci, 97.3 milyar TL’lik ticari kredi büyüklüğü ile nakdi ticari kredilerde birinci ve 126.3 milyar TL’lik mevduat büyüklüğü ile mevduatta özel bankalar arasında birinci olduğuna işaret eden İnce, "Bu dönemde nakdi ticari kredi bakiyemiz ile bizden sonra gelen ikinci bankayla 17.8 milyar TL, üçüncü bankayla 19.4 milyar TL, dördüncü bankayla 27.3 milyar TL ticari kredi farkı yarattık. KOBİ’lere ve ticaret erbabına sağladığımız finansal desteğe rakamsal açıdan bakacak olursak, bilançomuzun yüzde 63.5’i kredi, toplam kredilerimizin ise yüzde 72’si ticari kredidir” diye konuştu. Yakın zamanda Esnafa Destek Kredisi Kampanyası düzenlediklerini de ifade eden İnce, "Bu kampanya kapsamında esnafl arın kısa süreli ve düşük miktarda ihtiyaç duyacakları finansman ihtiyacını karşılayarak, cazip faiz oranları ve avantajlarla kredi desteği sağlıyoruz. Bu kampanyamız ile peşin komisyon tutarlarına ve vadeye göre farklı uygun faiz oranlarından faydalanmak da mümkün” bilgisini verdi. 

İnce ayrıca, Yazar Kasa POS temini esnasında özel fırsatlar sunduklarını da anlattı.

Kredi portföyünü 'sorunsuz' büyütüyoruz 

Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, 2014 Mart sonu itibariyle, KOBİ müşterilerinin, nakdi krediler toplamının da 36.7 milyar TL olduğunu kaydetti. “Bütün bu başarılara imza atarken kredi portföyümüzü de sorunsuz büyütüyoruz” diyen Suat İnce, şöyle devam etti: “Takipteki kredilerin toplam kredilerimiz içindeki payı Mart 2014 itibariyle yalnızca yüzde 1.8 olarak gerçekleşti. Sektörde bu oran yüzde 2.8’dir. KOBİ kredileri takip oranımız ise yüzde 2.4 oldu ve sektör ortalaması olan yüzde 3.1'in oldukça altında kaldı."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster