Ana SayfaBankacılık16 bankadan esnafa özel kampanya---

16 bankadan esnafa özel kampanya

2 / 17
16 bankadan esnafa özel kampanya
30 Haziran 2014 - 07:04 www.finansgundem.com

Yılın ikinci yarısı ilk yarıdan daha iyi geçer

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, düşen kar marjları bankaları zorlasa da iç piyasada talebin ikinci yarıda daha canlı olacağını düşünüyor.

Bu yılın ilk 6 ayında KOBİ kredilerinin, tüketici kredilerden daha hızlı büyüdüğünü söyleyen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “İkinci yarıda talebin daha da canlanmasını bekliyoruz” dedi. Geçtiğimiz yıl sonunda gelecek tahminleri yaparken, KOBİ kredilerinin 2014’te yüzde 18-20 civarında artacağını tahmin ettiklerinin altını çizen Karadere, “Şu andaki verilere göre bu oran biraz yukarı çıkabilir. Çünkü ikinci 6 ayda, iç piyasa talebinde son yurtdışı gelişmelere bağlı olarak bir miktar daha fazla talep canlanmasını öngörüyoruz. Buna bağlı olarak, ikinci 6 ayın, ilk 6 aya göre daha iyi geçeceğini düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı. Karadere, düşen kar marjlarından dolayı bankaların kârlılığının daha sıkıntılı geçebileceğini de belirterek “Bankacılıkta para kazanmak ikinci 6 ayda daha zor olabilir” öngörüsünü yaptı. “Garanti Bankası KOBİ tanımına giren müşterilerimize işletme sermayesi olarak kullandırdığımız TL ticari kredilere baktığımızda büyüme oranımızın son 1 yılda %35’e ulaştığını söyleyebiliriz” diyen Karadere, “BDDK raporlarına baktığımızda ise, Mart 2014 verileri, KOBİ’lere ve esnafa kullandırılan kredilerin 285 milyar TL’ye ulaştığını gösteriyor” diye konuştu. Yeni girişimcilere ve kadın girişimcilere 2 ayrı programda destek olduklarını da ifade eden Karadere, İşimi Kuruyorum Destek Paketi kapsamında bugüne kadar, 5 bin 279 müşteriye 159 milyon TL tutarında kredi kullandırdıklarını söyledi. Karadere, Kadın Girişimci Destek Paketi kapsamında ise kullandırılan kredi hacminin 2 milyar TL’ye ulaştığını aktardı.

Esnafa Ramazan Bayramı desteği 

Nafiz Karadere, esnafın bayram, yılbaşı, yaz tatili gibi özel dönemlerin öncesinde, hazırlık sürecinde nakit sıkıntısını azaltmaya yönelik uygun çözümler üretmek için çalıştıklarını da söyledi. Karadere, “Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde, esnafımızın ihtiyaçlarını en hesaplı yoldan çözebilmesi için “Esnaf’a Bayram Kampanyası” başlattık. Esnafımızın ödemelerini 3 ay erteleyerek 24 aya varan vadelerle, 50 bin TL’ye varan kredi seçeneği sunduğumuz kampanyamızla, esnafımızın ihtiyaçlarına ve değişken nakit akışlarına uygun, esnek ödeme alternatifleriyle finansman desteği sağlamayı hedefl iyoruz” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster