Ana SayfaBankacılık16 bankadan esnafa özel kampanya---

16 bankadan esnafa özel kampanya

14 / 17
16 bankadan esnafa özel kampanya
30 Haziran 2014 - 07:04 www.finansgundem.com

T-Bank Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doruk Parman: Olumsuz piyasa koşullarına rağmen hiç frene basmadık

T-Bank Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doruk Parman, 2014 yılının ilk çeyreğinde küresel belirsizlikler, ülkenin yaşadığı kritik süreçler ve olumsuz piyasa koşulları beraberinde faiz oranlarının yükseldiğini kaydederek “Bankamız bu dönemde hiçbir şekilde frene basmamış, krediler dahil bütün ürünlerde KOBİ’lerin yanında yer almaya devam etmiştir” dedi. Ekonomide yaşanan çalkantıların etkisini önce küçük ve orta büyüklükteki, özellikle iç piyasa çalışan işletmelerin yaşadığını ifade eden Parman, “Ülkemizde yaşanan bu tip durumlar etkisini önce küçük ve orta büyüklükteki, özellikle iç piyasa iş yapan işletmelerde gösterdiğinden her sektör biraz daha borçlanmaya ve büyümeye temkinli olmuştur. 30 Mart yerel seçimleri ile birlikte piyasada olumlu bir hava izlenmiş olup, bankamıza gelen kredi taleplerinde de artış yaşanmıştır. Bu bağlamda bankacılık sektöründe krediler , 2013 yılı sonuna kıyasla yılın ilk beş ayında %4 civarında artış gösterirken T-Bank, KOBİ Bankacılığı’nda aynı dönemlerde %15 büyüme göstermiştir” bilgisini verdi. 

Finansmanda iştah artacak 
2014 yılının ikinci yarısında Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Fed, Avrupa Merkez Bankası ve TCMB'nin faiz politikalarının piyasa koşullarını şekillendirmekte rol oynayacağını hatırlatan Parman, döviz kurlarında yaşanan hareketliliğin KOBİ’leri direkt etkilediğini vurguladı. Parman, dolayısıyla KOBİ’lerin yapacağı yatırımlar ve projeleri açısından olası sıkı para politikalarından etkileneceğini belirterek şöyle devam etti: “Devletin makro ekonomik politikaları ve KOBİ’lere yönelik teşvik sistemi devam etmekte olup 2014 yılının ikinci yarısında da bankaların KOBİ’lere finansmanındaki iştahını arttıracaktır. Özellikle geçtiğimiz yıl zorunlu karşılık oranlarının KOBİ’lere ve ihracatçı firmalara sağladığı avantajı bankalar kullanmakta istekli olacaklar ve bu alandaki büyümeyi sürdüreceklerdir.” 

2014 yılı içerisinde uygulamaya aldıkları Doğrudan Borçlandırma Sistemi ile çalıştıkları ana firmaların bayilerine ulaşarak daha geniş kitlelere finansman desteği sağlamayı hedefl ediklerini de anlatan Parman, “Müşterilerimizin büyümesini yenilikçi uygulamalarla destekleyecegiz" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster