<
Ana SayfaBankacılık16 bankadan esnafa özel kampanya---

16 bankadan esnafa özel kampanya

12 / 17
16 bankadan esnafa özel kampanya
30 Haziran 2014 - 07:04 www.finansgundem.com

22 bin çiftçi bankacılıkla tanıştı

Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, 2013 yılsonu bilançosunda kredilerin yüzde 87’sini KOBİ’lere, çiftçiye, işletmelere ve ticari firmalara sağlanan finansman oluşturduğunu dile getirerek “Her sene saha aktiviteleri ile müşterilerimizin ayaklarına kadar giderek dinliyor, ürün ve hizmetlerimizi taleplerine göre geliştiriyor veya adapte ediyoruz. Yalnızca ürünlerin genel özelliklerini düzenlemek ile yetinmiyor, gerektiğinde iç süreçlerimizi de sahanın ihtiyaçlarına göre elden geçiriyoruz. Örneğin daha önceden bankacılıkla tanışmamış küçük esnaf ve çiftçiye Nakit Akışına Dayalı Kredilendirme modeli ile kredi veriyoruz. Bunu uygulayan ilk ve tek bankayız. Bu kapsamda bugüne kadar 22 bin çiftçi, esnaf ve mikro işletme sahibi müşterimiz ilk kez bankacılıkla tanıştı. Bu çalışma kapsamında bugüne kadar 130 milyon Euro kredi kullandırdık” dedi. 

Yeni paketler geliyor 

Önümüzdeki dönemde özellikle enerji verimliliği yatırımlarına ve ihracatçı KOBİ’lere yönelik çalışmaların yanı sıra hizmet sektörüne üretim yapan imalatçı KOBİ’ler için uzun vadeli, ödemesiz dönem içeren, cazip faizli paketlerin devreye girmesini planladıklarını kaydeden Ertürk, “Ayrıca stratejimiz gereği büyük önem verdiğimiz küçük işletme segmentindeki müşterilerimize yönelik sektörümüzde ilk olan uygulamalara imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Ertürk, bankanın KOBİ’lere yönelik ürünleri hakkında bilgi verdi: 

Türkiye’de ve Avrupa’da bir ilk ‘Üreten Kart’: ‘Üreten Kart’ ile esnafımız tüm şirket harcamalarını yaparken aynı zamanda şubeye gitmeden ATM’den kredi başvurusu yapıp, kredi tutarını da ATM’den çekebiliyor. 
‘Kapımız Esnafa Açık’ ile her ayın 15’i Esnafın Günü: ‘Açık’ platformu ile tüketiciler her ayın 15’inde esnaftan alışveriş yapmaya yönlendirilerek esnafın iş hacminin artmasını ve böylece kapılarının hep ‘açık’ kalmasını sağlamayı hedefl iyoruz. 

AÇIK POS ile esnaf teknolojiye açılıyor: AÇIK POS’lardan her ayın 15’inde kredi kartı veya banka kartı ile yapılan alışverişlerden de işyerinden komisyon almıyoruz. AÇIK POS cihazı sayesinde esnaf banka kartıyla alışveriş yapan müşterilerine ihtiyaç duyulması halinde anında nakit para da sağlayabiliyor. İşyeri müşterisi, banka kartı (Debit Kart) ile en az 10 TL’lik alışveriş yaptığında aynı işlem içinde kalmak koşuluyla en fazla 100 TL nakit para çekebiliyor. Tutar ise ertesi gün esnafın hesabına yatıyor. Zincir mağazalarda bir süredir devam eden bu uygulama Şekerbank’ın AÇIK POS’u sayesinde esnaf düzeyinde de yaygınlaşıyor. 

Dev markalar esnaf için el ele veriyor: ‘Açık’ platformu kapsamında, Vodafone, Coca-Cola İçecek, Visa, Pınar, Milangaz gibi markalar ‘Her ayın 15’i Esnafın Günü’ne özel hem esnafa hem de tüketiciye özel kampanyalar düzenliyorlar.

Esnaf kredilerinde yüzde 17 büyüdük 

Ertürk, “Sektörün de üzerinde büyüme gerçekleştirerek esnaf kredilerinde yüzde 17, çiftçi kredilerinde ise yüzde 23 büyüme sağladık. Bu segmentler ve mikro işletmelerle birlikte söz konusu büyüklük, işletme ve tarım bankacılığı portföyümüzün yüzde 43’üne, toplam kredilerimizin ise yüzde 17’sine denk gelmektedir. Diğer taraftan, KOBİ tanımına uyan müşterilerimizin kredileri, bankamızın toplam kredileri içinde yüzde 53 paya sahip. Bu oran yılın başlangıcında yüzde 50’ydi. Sektör ortalamasının genel olarak üzerinde yer alan ve giderek yükselen bu oran KOBİ’lere artan desteğimizin önemli bir göstergesi niteliğinde” ifadesini kullandı. Ertürk, yılın ikinci yarısında faiz oranlarının gevşemesi ile birlikte kredi pazarında ilk yarıya göre artan bir ivme beklediklerini belirtti. Ertürk, rekabetin, bankanın öncelikli alan olarak belirlediği işletme, esnaf ve tarım kredileri pazarında yoğunlaşacağını öngördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster