Ana SayfaBankacılık16 bankadan esnafa özel kampanya---

16 bankadan esnafa özel kampanya

11 / 17
16 bankadan esnafa özel kampanya
30 Haziran 2014 - 07:04 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Grup Direktörü Aslı Düzenli: KOBİ'lerde yatırım iştahı ikinci çeyrekte arttı

Yapı Kredi KOBİ ve Tarım Bankacılığı Grup Direktörü Aslı Düzenli, yılın ilk çeyreğinin durgun geçtiğini belirterek ikinci çeyrekte ise “piyasanın canlandığını ve KOBİ’lerin yatırım iştahının arttığını görüyoruz” dedi. 

Aslı Düzenli, “Merkez Bankası’nın yabancı para karşısında değer kaybeden TL’yi korumak için faizlerde yaptığı artış doğal olarak kredi maliyetlerini yukarı yönlü etkiledi ve tüm kredi türlerinde artış hızını yavaşlattı” dedi ve ekledi: “Seçim öncesi dönemde özellikle uzun vadeli yatırım kararlarının seçim sonrasına bırakılmasının KOBİ kredilerinde bir miktar durgunluk yarattığını söyleyebiliriz. Sektörde kullandırılan kredilere baktığımızda 2014 yılının ilk çeyreğinde KOBİ kredilerinin yüzde 5 arttığını görüyoruz. Böylece Mart 2014 itibarıyla KOBİ kredilerinin tüm krediler içindeki payı 2013 yıl sonuna göre yüzde 0.4 oranında artarak yüzde 26.3’e ulaştı.” 

“İkinci çeyrekte ise piyasanın canlandığını ve KOBİ’lerin yatırım iştahının arttığını görüyoruz” diyen Düzenli, “Yapı Kredi olarak 2014 yılının ilk 6 ayında farklı sektörlere yönelik sunduğumuz kredi ürünlerimiz, kurguladığımız dönemsel kampanyalar ve uygun faizli yurtdışı kaynaklı krediler ile KOBİ’lere desteğimizi sürdürdük” diye konuştu. 

166 bin KOBİ paketlere üye oldu 

Aslı Düzenli, KOBİ bankacılığı paketlerine bugüne kadar 166 bini aşkın müşterilerinin üye olduğunu da anlatarak Çam ve Sedir paketlerinin dışında Defne, Palmiye ve Nar paketleri çıkarttıklarını da söyledi. Düzenli şu bilgileri verdi: “Geçtiğimiz aylarda Çam ve Sedir paketlerimize ek olarak Defne, Palmiye ve Nar paketlerimizi de müşterilerimizin hizmetine sunduk. Turizm işletmeleri için hazırladığımız Palmiye Paketi, Tarım sektörü müşterilerimiz için hazırladığımız Nar Paketi ve işlem yoğunluğu daha az olan müşterilerimiz için sunduğumuz Defne Paketimiz ile KOBİ’ler yıl boyunca bankacılık işlemlerinde avantajlı fiyatların ayrıcalığını yaşıyor. ”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster