<
Ana SayfaBankacılık120 milyon yatırım yaptık, yine yaparız---

120 milyon yatırım yaptık, yine yaparız

5 / 5
120 milyon yatırım yaptık, yine yaparız
02 Ocak 2013 - 07:53 www.finansgundem.com

RİSKLER ARTARSA TEDBİR HIZLA ALINIR… CARİ AÇIK ÖNEMLİ

Mali disiplinimiz ve güçlü bankacılık sektörümüz ile kredi notumuzun yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilmesini çoktandır hak ediyorduk. Pek çok ülkede finansal sorunların halen sürdüğü bir ortamda bu not artırımı ve bundan sonra da devamı geleceğine inandığım not artırımları Türkiye’ye yeni fırsatlar getirecektir. Öncelikle yurtdışından borçlanma maliyetleri zaman içinde düşecek ve vadeler uzayacaktır. Bu tür bir gelişme döviz kredilerine de olumlu yansıyacaktır. Türkiye’deki altyapı projeleri hızlanacaktır. Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesini takiben risk primleri düşecek, beklentiler daha da iyileşecek ve ülkemize sermaye girişleri artacak. Bu süreçte TL değerlenebilir ve hızlı bir kredi büyümesi gerçekleşebilir. Tüm bu faktörler dış ticaret  dengelerini ve cari açığı iyi yönetmeye devam etmemizi gerektirecektir. Risklerin artması durumunda ekonomi yönetimi ve düzenleyici kurumların gerekli önlemleri hızla alacağını düşünüyorum. Başta Merkez Bankası ve BDDK olmak üzere ekonomi yönetimimiz piyasaları ve finans sektörünü çok yakından izliyor. Türkiye’ye çok hızlı sermaye girişi yaşandığı ve TL’de aşırı değerlenme riski oluştuğu takdirde, Merkez Bankası’nın piyasaların istikrarına yönelik önlemleri uygulamaya koyacağını düşünüyorum. Bu sebeple önümüzdeki dönemle ilgili olarak oldukça iyimserim. 2013 yılı içinde ülkemizin kredi notunun diğer kredi derecelendirme kuruluşları tarafından da yatırım yapılabilir seviyeye revize edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Cari açık iyileştirmelere devam etmemiz gereken bir alan. Ancak bu konu uzun soluklu bir konu ve ekonomi yönetimimiz bu konuda birçok önlem aldı ve almaya da devam ediyor. Tasarrufların ve özel sektörün rekabetçiliğinin artması, enerji bağımlılığının azaltılması kritik konular. Alınmakta olan tedbirler etkisini zaman içinde gösterecektir.

Güçlü sermaye yapısına sahip, karlılık içinde ve sağlıklı şekilde büyüyen bir bankacılık sektörüne sahibiz. Bu hepimiz için büyük bir şans. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisine girmeyi hedefliyoruz. Bu konuda en büyük destek güçlü, gittikçe gelişen ve daha da modernleşen bankacılık sektöründen gelecek. Kıymetli ve güçlü bankacılık sektörümüzü korumak, özkaynaklarını daha da güçlendirmek bizleri 2023 hedeflerimize daha da yaklaştıracak.

2012’de faizlerde önemli düşüşler gördük. Bu da bankaların karlılığına olumlu yansıdı. Ancak 2013’te faizler daha durağan bir seyir izleyecek. 2013’te nispeten düşük marjların ve yüksek rekabetin olduğu bir yıl göreceğiz.

2012 sene sonu itibarıyla Dolar/TL kurunun mevcut seviyelerini korumasını bekliyoruz. Enflasyon için %6-6.5 aralığını öngörüyoruz. Cari açık geçen seneye göre düşer, milli gelirin yaklaşık 6.5-7’si kadar olur. Bu sene yaklaşık %2.8-3’lerde büyürüz.

2013’te %4.5-5 gibi daha yüksek bir büyüme olur. Sektör kredilerinin %15-17 artmasını, mevduatın ise %12-14’ler civarında yükselmesini bekliyoruz. Akbank olarak bu kalemlerde sektörün bir miktar üzerinde bir büyüme hedefliyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster