Ana SayfaBankacılıkBirleşmiş borçlar varlığı---

Birleşmiş borçlar varlığı

9 / 14
Birleşmiş borçlar varlığı
06 Haziran 2017 - 09:55 www.finansgundem.com

Sektörü hızla büyütecek kamu bankalarının borç satışı hamlesinin arkasından ikinci bir çalışma daha yapılıyor. Varlık yönetim sektörü Türkiye'de BDDK tarafından denetlenip ve regüle edildiği için diğer ülkelerden ayrılıyor. Şirketler sadece bankalardan, faktoring ve leasing, bireysel finansman, kredi sigorta şirketlerinden ve kredi garanti kuruluşlarından alacak satın alabiliyor.

VYŞ'ler bu alanı daha da genişleterek dünyadaki örneklerine benzer şekilde borç birleştirme yapabilme taleplerini BDDK'ya iletti. Talep şu yönde: Borçluların elektrik, su ve doğalgaz fatura borçlarını, GSM şirketlerine olan borçlarını hatta okul borçlarını reel sektör ya da ticari şirketlerden satın alma izni isteniyor. Bu şekilde 10 ayrı yere borcu olan bir bireyin borçlarını tek çatı altında toplamaya ve bu çatının da VYŞ'ler tarafından yönetilmesi isteniyor. Hasan Tengiz'e göre BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben de bu fikre olumsuz yaklaşmıyor. Bu nedenle ileride bu alanda da gelişmeler olması beklenebilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster