Ana SayfaBankacılıkBirleşmiş borçlar varlığı---

Birleşmiş borçlar varlığı

7 / 14
Birleşmiş borçlar varlığı
06 Haziran 2017 - 09:55 www.finansgundem.com

Çetin bir rekabet bu işin olmazsa olmazı... Bunun öncelikli nedeni bankaların genelde kapalı zarf usulü ihale yapması ya da açık artırmayla borçları satışa çıkartması. Şirketler diğer teklifleri göremedikleri için fiyat verirken şartları sonuna kadar zorluyor. On yılık geçmişte satışlarda her yol denendiğini de ekleyebiliriz. Hilmi Güvenal "Bankaların tahsili gecikmiş alacakları ihale ile de anlaşma ile de satıldı. Peşin paraya da yarısı peşin yarısı tahsilat üzerinden getiri ile de satışı yapıldı. Satışlarda yöntem ve içerik çok çeşitli ama alıcı da satıcı da ihale yöntemini tercih ediyor" diyor.

Bu ihaleler kapalı zarfla, açık arttırma veya İnternet üzerinden açık arttırma ile yapılıyor. İnternet üzerinden yapılan açık arttırmada da kimlikleri gizli ve açık olanı var. Sektör gerek teknoloji gerekse arz talep dengesine bakarak bunu belirliyor. Asıl rekabet, birinci grupta yer alan şirketlerin arasında yaşanıyor. İşte kamu bankalarının borç satışının önünün açılması özellikle bu dört şirket arasındaki yarışı hızlandıracak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster