Ana SayfaBankacılıkBirleşmiş borçlar varlığı---

Birleşmiş borçlar varlığı

5 / 14
Birleşmiş borçlar varlığı
06 Haziran 2017 - 09:55 www.finansgundem.com

Bu kararın sektörde yaratacağı bir de rekabet boyutu var. Ancak rekabeti incelemeden önce sistemin nasıl çalıştığına bir göz atalım... Türkiye'de bankaların bilançolarında 60 milyar lira, varlık yönetim şirketlerinin yönetiminde ise 30 milyar lira sorunlu kredi bulunuyor. Toplam bireysel ve kredi kartı borçlu sayısı ise 4 milyon civarında.

Borçluların yarısı bankalar tarafından iki sene sonra tahsili gecikmiş alacaklı kategorisine sokuluyor. Bankalar kendi içlerinde tahsilatçıları ve hukuk danışmanları vasıtasıyla bu borçluların peşine düşüyor. Önemli bir kısmı tahsil ediliyor. Ancak sahibine ulaşamadıkları borçlar ise bilançolarını rahatlatmak için varlık yönetim şirketlerine ihale yoluyla satılıyor.

Son rakamlara göre 4 milyon borçlunun yarısı yani 2 milyon kişinin borcu varlık yönetim şirketleri tarafından yönetiliyor. 2004'den bu yana 500 bin kişi borcunun tamamını VYŞ'lere ödedi. Şirketler bu borçları yedi-sekiz senelik dönemlerde toplayabiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster