Ana SayfaBankacılıkBirleşmiş borçlar varlığı---

Birleşmiş borçlar varlığı

3 / 14
Birleşmiş borçlar varlığı
06 Haziran 2017 - 09:55 www.finansgundem.com

Öncelikle bu kararla birlikte kamu bankaları önemli bir dezavantajdan da kurtulacak. Rekabetin yüksek olduğu bankacılık sektöründe sorunlu kredilerini satışa çıkaramayan kamu bankalarının kağıt üzerinde de olsa diğer bankalara göre sorunlu kredi miktarı ve oranları daha yüksek kalıyordu. Tuncalı yapılan düzenlemeyle bu durumun son bulacağına dikkat çekiyor.

Ayrıca bu değişiklik, tahsilatı iyice zorlaşan 'en eski' dosyaları da kamu bankalarının temizlemesine imkan sağlayacak. Kamu bankalarının bilançolarında Vakıfbank'ın 6,7, Halkbank'ın 5,3, Ziraat Bankası'nın ise 4,4 olmak üzere toplam 16,5 milyar lira sorunlu kredi bulunuyor. Halkbank ve Vakıfbank yüzde 4'ün üzerinde sorunlu kredi miktarına sahip. Ziraat Bankası ise diğer iki bankaya göre daha küçük kalıyor. Bu nedenle öncelikli olarak Halkbank ile Vakıfbank'ın satışa geçmesi bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster