Foto GaleriMizah'Yeni üçlü' krizi: Küresel ticaret savaşları kapıda mı?

'Yeni üçlü' krizi: Küresel ticaret savaşları kapıda mı?

3 / 8 'Yeni üçlü' krizi: Küresel ticaret savaşları kapıda mı?
15 Mayıs 2024 - 13:00

'YENİ ÜÇLÜ' ÜRÜNLERİ NEDİR?

"Yeni üçlü" diye adlandırılan ürünler sınıfı ilk kez Şubat 2023'te Çin Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen bir basın toplantısında tanıtıldı.

Toplantıya katılan bakanlık yetkilisi "ülkenin dış ticaret gelişimi için son derece zor bir yıl" olmasına rağmen bir önceki yıl toplam ithalat ve ihracat değerinin 5,5 trilyon doları aşmasını kutladı.

Yetkili bu ürünlerin, Çin'in "yeşil dönüşümüne öncülük eden yüksek teknolojili, yüksek katma değerli ürünlerin" yeni "büyüme noktası" olduğunu söyledi.

Çin bundan sadece birkaç hafta önce ülkenin ekonomik faaliyetlerini neredeyse iki yıl boyunca askıya alan sıfır Covid politikasını terk etmişti.

Şi Cinping de Kasım 2023'te uluslararası yetkililer ve iş dünyasından liderlerin katıldığı Apec CEO zirvesinde "yeni üçlü"nün yeşil ürünler pazarında "çok büyük fırsatlar yarattığını" söyledi.

Resmi verilere göre bu ürünlerin ihracatı 2022'de büyük bir artış gösterdi: Elektrikli araç ihracatı yüzde 131,8, fotovoltaik ürünlerin ihracatı yüzde 67,8 ve lityum pil ihracatı yüzde 86,7 oranında arttı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster