Foto GaleriYaşamUzun ömrün sırrı vagus siniri hakkında 6 şaşırtıcı gerçek!

Uzun ömrün sırrı vagus siniri hakkında 6 şaşırtıcı gerçek!

5 / 7 Uzun ömrün sırrı vagus siniri hakkında 6 şaşırtıcı gerçek!
08 Temmuz 2022 - 16:22

Nefes almayı düzenler

Salgısı vagus siniri tarafından tetiklenen nörotransmitter asetilkolin, akciğerlere nefes almasını emreder. Vagus siniri, beyne O2 ve CO2 seviyeleri hakkında bilgi verir. Az aktif vagus siniri kronik obstrüktif bronşit (KOAH) ve obstrüktif uyku apne sendromu dahil olmak üzere akciğer hastalıklarının nedeni olabilir.

Yavaş, derin nefesler vagus sinirini uyarır ve bu da bir gevşeme durumunu harekete geçirir. Vagus siniri böylece kalp hızının yönetilmesine de katılır. Kalp atış hızındaki önemli değişiklikler, sinir sisteminin dengesi demektir.

Tersine, zayıf nefes alma, zayıf stres yönetimine neden olur ve aynı zamanda vagus sinirinin iyi çalışmadığını gösterir. Bu işlev bozukluğunun belirtilerinden biri, stresli bir olaydan sonra kalp atış hızının yalnızca yavaş yavaş normale dönmesi ve solunumun uzun süre sığ kalmasıdır. Sakinleşip nabzını yavaşlatabilen kişinin çok iyi çalışan bir vagus siniri vardır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster