Foto GaleriEkonomiUzmanlar cari açığı yorumladı!

Uzmanlar cari açığı yorumladı!

2 / 2 Uzmanlar cari açığı yorumladı!
12 Mart 2013 - 12:03

 Burgan Yatırım Başekonomisti Haluk Bürümcekçi, Merkez Bankası'nın para politikası duruşunun cari açıktaki artış eğilimini sınırlamada kritik önem taşıdığını belirtti.
Merkez Bankası tarafından açıklanan kasım ayı cari işlemler dengesi verilerine ilişkin değerlendirmede bulunan Bürümcekçi,ocak ayında cari işlemler dengesinin 5,6 milyar dolar açık vererek, beklentilerin hafif üzerinde gerçekleştiğini belirtti.
Bürümcekçi, son 12 aylık cari açığın ise, Merkez Bankası'nın TÜİK tarafından yapılan turizm gelirleri revizyonunu 2012 yılı verilerine de yansıtması sonrası 46,8 milyar dolar düzeyine gerilediğini kaydetti.
Turizm gelirleri revizyonu daha önce 48,9 milyar dolar olarak açıklanan 2012 yılı cari açığının da 2,0 milyar dolar düşüşle 46,9 milyar dolara gerilemesine neden olduğunu anımsatan Bürümcekçi, ''Dış ticaret açığında önceki yılın aynı ayına göre artış görülmesine karşılık cari açığın iyileşme eğilimini sürdürmesinde bavul ticaretindeki ve turizm gelirindeki artış gibi faktörlerin etkisi oldu'' dedi.
   

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster