<
Foto GaleriGündemÜlkede yaşayan Türkler anlatıyor: Omikron'un çıktığı Güney Afrika'da neler oluyor?

Ülkede yaşayan Türkler anlatıyor: Omikron'un çıktığı Güney Afrika'da neler oluyor?

8 / 14 Ülkede yaşayan Türkler anlatıyor: Omikron'un çıktığı Güney Afrika'da neler oluyor?
10 Aralık 2021 - 15:47

‘BİRİNCİ VE İKİNCİ DOZ AŞILAMA ORANI ÇOK DÜŞÜK! ÜLKE BUNUN SIKINTISINI YAŞıYOR’

Türker Vardar (39), üç yıldır Güney Afrika’nın en büyük şehri olan Johannesburg'ta yaşıyor. Bir ofis mobilyası şirketinin Afrika operasyonunu yönetiyor. “Yeni varyant ortaya çıkmadan önce günlük vaka sayıları 200’lere kadar inmişti” diyen Türker Vardar, “Salgının başından beri bilinçli kesim dikkatli davranırken hala umarsızca hareket eden bir kitle var. Bunu Omikron'dan bağımsız gözlemlemek mümkün” dedi. İşte Türker Vardar’ın yeni varyant sonrası ülkede gelişen durumlarla ilgili gözlemleri:

- Şu an Omikron varyantı ile ilgili ülkede düzenli bir bilgi akışı olduğunu söyleyebilirim. En son vaka sayıları 13 bine kadar çıktı. Ancak hastaneye kaldırılan veya ölümcül vaka oranlarındaki artış önceki dalgalara göre biraz daha az ama artıyor.

- Hastanelerdeki vakaların tamamına yakınını da aşısız hastaların oluşturduğu açıklanıyor. Omikron'un bulaşıcılığının daha yüksek olduğu yönündeki açıklamalar ortakken daha ölümcül olduğu konusunda bir yorum yapmak için henüz erken olduğu söyleniyor. En son çocuklardaki vaka sayılarının fazlalığının Omikron kaynaklı mı yoksa bu yaş grubunun aşılanmamasından dolayı mı olduğunu söylemek için yeterli bilgi olmadığı açıklandı.

- Bu varyant, ilerleyen günlerde çok daha kötü sonuçlara neden olsa da aşı olmanın en büyük güç olduğu biliniyor. Ama ülkede aşılama oranı çok düşük. Bu durumun oluşmasında pandeminin başında aşıya erişim konusunda yaşanan sıkıntıların yanında, erişim sağlandıktan sonra yeterli sağlık personelinin olmaması ve aşı karşıtı gruplarının payı büyük.

- Omikron konusunda ülkelerin Güney Afrika'ya tutumunun erken alınmış ve biraz göstermelik bir karar olduğunu düşünüyorum. Varyantı kendi laboratuvarlarında keşfedecek kadar gelişmiş bir ülke, bunu dünyanın geri kalanıyla anında paylaşınca kendi halklarına önlem alıyormuş gibi görünmek isteyen ülkelerin kurbanı oldu. Ortada hala cevaplanamayan birçok soru varken Güney Afrika günah keçisi ilan edildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster