Foto GaleriTeknolojiSpaceX'in en riskli görevi: İlk özel uzay yürüyüşü ve rekorlar!

SpaceX'in en riskli görevi: İlk özel uzay yürüyüşü ve rekorlar!

9 / 9 SpaceX'in en riskli görevi: İlk özel uzay yürüyüşü ve rekorlar!
27 Ağustos 2024 - 13:04

Bu giysilerin, gelecekte yapılacak uzun süreli uzay görevleri için kritik önemde olduğunun altını çizen Karasu, şunları kaydetti:

"Buradan elde edilecek başarı SpaceX'in Ay ve Mars görevleri için tasarlayıp üreteceği giysiler için büyük tecrübe olacak. Görev sırasında Starlink'in lazer bazlı iletişim teknolojisi test edilecek. Uzayda yüksek hızlı ve güvenilir iletişim sağlama potansiyeline sahip bu teknoloji hem uzayda uzun süreli görevlerin hem de yeryüzündeki internet bağlantısının geleceği için önemli. Polaris Dawn hem teknoloji geliştirme hem de ekonomik fırsatlar açısından önemli bir kilometre taşı. Bu görevle SpaceX, insanları daha uzak mesafelere taşıma kapasitesini test edecek ve bu da Ay ve Mars gibi uzak hedefler için hazırlık olacak. Ekonomik açıdan, bu tür görevler, uzay turizmi sektörünün önünü daha da açabilir. Bu görevde kullanılacak teknolojilerin başarılı olması durumunda, uzay görevlerinin maliyetlerinin daha da düşmesi ve daha fazla şirketin bu alana girmesi beklenebilir. Bu da uzay ekonomisinin büyümesini hızlandıracak ve dünya ekonomisine şüphesiz yeni bir boyut kazandıracaktır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster