Foto GaleriGündemSendikalar Gezi Parkına yürüyor

Sendikalar Gezi Parkına yürüyor

1 / 65 Sendikalar Gezi Parkına yürüyor
05 Haziran 2013 - 13:16

KESK'in başını çektiği ve dün başladığı iş bırakma eylemine bugün DİSK, TTB ile TMMOB da katıldı. Böylece öğretmenler, doktorlar, işçiler, mimar ve mühendislerden oluşan yaklaşık 850 bin üyeli dört örgüt, doğaya, yaşama, emeğe ve Taksim'e sahip çıkmak için meydanlara indi.
Yüz binler hükümetten 4 talepte bulunacak: "Taksim'in Gezi Parkı olarak kalacağı resmen ilan edilsin. Halka uygulanan şiddetin sorumluları hesap versin, istifa etsin. Gözaltına alınan binlerce kişi hakkında soruşturma açılmasın, halktan özür dilensin. Taksim başta olmak üzere tüm meydanlarda uygulanan toplantı ve eylem yasağına son verilsin"
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı sağlık, liman, lastik, elektrik-gaz sektörü işçileri; Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı eğitim, sağlık, belediye, nüfus ve vergi dairesinde çalışan 250 bin memur ile Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) bağlı 90 bin hekim ve Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMB) bağlı 410 bin mimar, mühendis üye "Doğaya, yaşama, emeğe, Taksim'e sahip çıkma" sloganıyla Türkiye genelinde iş bırakacak ve kent meydanlarında toplanıyor.
FOTOĞRAFLAR: SİNAN ÖZEL

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster