Foto GaleriGündemSeçimlere dair bilinmesi gereken 20 şey

Seçimlere dair bilinmesi gereken 20 şey

9 / 24 Seçimlere dair bilinmesi gereken 20 şey
24 Mart 2014 - 10:17

BÜYÜKŞEHİR SINIRLARI İÇİNDE YAŞAYAN SEÇMENLER NASIL OY KULLANCAK

Büyükşehirlerde iki ayrı sandık kurulacak. Büyükşehir'deki 1. sandıkta muhtar ve ihtiyar heyeti için oy kullanılacak. Bu seçim için seçmene MOR zarf verilecek. Seçim yasasında yapılan değişiklik çerçevesinde, bu yıl seçimlerde muhtar ve ihtiyar heyeti/meclisi pusulaları tek bir pusula olarak hazırlandı. Yani muhtar adaylarının isimleri, beraber çalışmak istedikleri ihtiyar heyeti/meclisi üye adaylarının isimleriyle aynı listede yer alacak. Seçmen, muhtar ve ihtiryar heyeti/meclisi için tek bir kağıdı, kendisine verilen mor zarfa koyarak, sandığa atacak.

Büyükşehir'deki 2. sandıkta ise, MAVİ renkli zarf kullanacak. Seçmene, mavi renkli zarfa koymak üzere üç ayrı oy pusulası verilecek. Bu üç ayrı oy pusulası da üç ayrı renkte olacak; Seçmen, beyaz renkli olan pusulada büyükşehir belediye başkanlığı, mavi renkli olan ilçe belediye başkanlığı, sarı renkli olan da ilçe belediye meclis üyeliği için tercih ettiği siyasi partiye oy verecek.

Büyükşehir sınırlarındaki köylerde yaşayan seçmenler ise,

1. sandıkta muhtar ve ihtiyar heyeti

2.Sandıkta Büyükşehir Belediye Başkanı için oy kullanacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster