JAPONYA: Omikron'a karşı ilaç geliştirdiler
Geçen yıl Mart 2020’de ilk Koronavirüs dalgasını bertaraf edip salgınla mücadelede dünyada örnek gösterilen ender yerlerden olan Japonya, Mayıs 2021’de salgına karşı olağanüstü halden çıkar çıkmaz "Hadi Seyahat Et!" ve "Hadi Restorana!" gibi programlar ve kampanyalarla halkı tüketime teşvik etmişti.
Uzmanlar, büyük ilgi çeken bu kampanyaların bedelinin vaka sayısında artış olacağını defalarca uyarmasına karşın hükümet geri adım atmadı. Sonuç olarak yaz ve sonbaharın ortalarına doğru vaka sayılarında ciddi artışlar yaşandı.
Sonrasında biraz olsun düşüşler yaşansa da bu sefer yılbaşı döneminde tapınaklara akın eden insanlarla birlikte vaka sayılarında yukarıya doğru ivme gerçekleşmeye başladı. Ülkede sağlık bakanlığının paylaştığı verilere göre Omikron Varyantı görülen kişi sayısı 22 eyalette 500'ü geçmiş durumda.
Başbakan Kişida Fumio, Twitter hesabından paylaştığı videoda "Omikron türünün yurt içi kaynaklı vakaları saptanmış olduğundan salgının önlenmesi için alışılagelenden çok daha dikkatli olunmasını gerekiyor" dedi. 1 Aralık’ta ülkede günlük vaka 113 olarak açıklanmıştı. 3 Ocak itibariyle bu sayı 672’e çıkmış durumda.
Kyoto Üniversitesi Profesörü Hiroshi Nishiura ve ekibi Afrika ülkelerinde Omikron salgınının başladığı ilk evrede, virüsün üreme kat sayısının Delta mutasyonundan 4.2 kat daha fazla olduğunun tespit edildiğini açıkladılar. Kovid-19 vakalarında, geçen haftaya göre artış yaşandığına dikkat çeken kurul üyeleri maske, sosyal mesafe ve aşılama gibi enfeksiyon kontrol önlemlerinin kapsamlı bir şekilde uygulanması gerektiğine dair yazılı ve sözlü çağrıda bulundu.
ÇOK BAKILAN GALERİLER
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.