<
Foto GaleriGündemOkuldaki gizli tehlike: Korona virüsün gölgesinde kaldı!

Okuldaki gizli tehlike: Korona virüsün gölgesinde kaldı!

4 / 5 Okuldaki gizli tehlike: Korona virüsün gölgesinde kaldı!
15 Eylül 2021 - 11:15

'İÇERİSİNDE NE OLDUĞU BELLİ DEĞİL'

Ambalajlı gıdalara, şekerleme ürünlere dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Görmüş, "Jelatin, özellikle büyükbaş hayvanların etten sıyrılmış kemikli kısımlarının kaynatılması sonucu ortaya çıkmıştır. İçerisinde tam olarak ne olduğu belli olmayan bu ürünlerden çocukları, özellikle uzak tutmak gerekir. Ayrıca içerisindeki gıda boyaları da sağlığa oldukça zararlı" noktasına dikkat çekti.

1 YILDA ALINMASI GEREKEN YAĞ ORANINI 6 AYDA ALDIRIYOR

Peki, ya çocukların sabahları tükettiği börek ve poğaçalar sağlık açısından ne gibi sıkıntılar yaratıyor? Bu tehlikenin altını çizen Görmüş, "Sabahları tüketilen poğaça ve börekler, insan vücudunun 1 yılda alması gereken yağ oranını 6 ayda almasına neden olur. Bu yiyecekler ayrıca gün boyu yorgun ve stresli olmanıza yol açar. Özellikle büyüme çağındaki çocukların, yaşam kalitesini bozan bu tür yiyecekler yerine zeytin, peynir, sebze ve meyve ağırlıklı tabak kahvaltı modelinin uygulanması daha sağlıklı olacaktır" dedi.

ARAŞTIRMALAR DA KANITLADI! ANKSİYETE, OBEZİTE, KANSER...

Beyaz un ve şekerli ürünlerin yarattığı tahribatın araştırmalarla kanıtlandığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Görmüş, "Bu gıdalar, çocukların beyin gelişimini etkileyerek nöronların canlılıklarını korumasına engel oluyor. Uzun süre ve sıklıkla tüketilen bu gıda grupları, ilerleyen dönemlerde gende değişmelere ve bozulmalara sebep oluyor. Bipolar bozukluk, anksiyete, Wilms tümörü olarak bilinen böbrek kanseri, aniridi olarak adlandırılan göz problemi, üriner sistem rahatsızlıkları, obezite ve yeme bozuklukları bunlara örnek gösterilebilir" açıklamasında bulundu.

'ÖĞÜNLERİNİ DERS VE TENEFFÜS SAATLERİNE GÖRE PLANLAYIN'

Anne-babaların en merak ettiği konuların başında gelen öğün ayarlaması hakkında bilgi veren Görmüş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuğunuzun öğünlerini ders ve teneffüs saatlerine göre planlayın. Gün içinde mutlaka 2,5-3 saat aralıklarla günde 6 öğün şeklinde beslenmesini sağlayın. Sabahçı, öğlenci veya tam gün olan okullara göre; kahvaltı, öğle ve akşam yemek saatlerinin yanı sıra ara öğünler de ders aralarına ve teneffüslere göre planlanmalı. En çok atlanan veya geçiştirilen ve beslenmemizde büyük önemi olan kahvaltı yapma alışkanlığı bu yaşlarda mutlaka edinilmeli. Kahvaltı yapmamak kadar, sabah öğününü pastane ürünleri veya abur cuburlarla geçiştirmek de son derece yanlıştır. Kahvaltı mutlaka evden çıkmadan önce yapılmalı. Kahvaltıda 1 bardak taze sıkılmış meyve suyu veya 1 bardak sütle beraber, tost veya ekmek, peynir, pekmez, domates-salatalık tercih edilebilir. Ayrıca tüm bunlara haftada 4-5 gün yumurta da ilave edilmeli."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster