Süpersonik hızlarda
Sonunda araştırma ekibi, parçacıkların süpersonik hızlarda uzaya fırladığını ve yerçekiminin on katından büyük bir dış kuvvete maruz kaldığını tespit etti. Uzmanlara göre iki kutuplu olduğu belirlenen bu elektrik alanı, iyonosfer tabakasının uzak kenarlarını güçlendiriyor. İyonosfer, Dünya atmosferinin üst kısımlarında yer alan ve Güneş radyasyonunun çoğunu engelleyen elektronlardan meydana gelen koruyucu bir bariyer. Bulgular ayrıca Venüs ve Mars gibi diğer gezegenlerin etrafını saran benzer elektrik alanlarının varlığına da işaret ediyor.
Collinson, "Atmosferi olan herhangi bir gezegenin iki kutuplu bir alana sahip olması gerekiyor" dedi:
"Artık bunu nihayet ölçebildiğimize göre, zaman içinde gezegenimizi ve diğer gök cisimlerini nasıl şekillendirdiğini öğrenmeye başlayabiliriz."
ÇOK BAKILAN GALERİLER
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.