Foto GaleriGündemKonutta devlet desteği şartları neler?

Konutta devlet desteği şartları neler?

48 / 48 Konutta devlet desteği şartları neler?
26 Şubat 2016 - 10:21

KLK YAPI YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI ATAKAN KULAK

Konutta devlet desteği reformu ilk evini alacakları kapsamakta. Verilmesi düşünülen %15 lik desteğin dayanağı bankada konut hesabı adı altında açılacak hesapta kişi 5 yıl sonunda yatırdığı paranın %15’i kadarını devletten ek gelir olarak alacak. Sistemden erken çıkış destek oranını değiştirecek. Destek sisteminin halledilmesi gereken pürüzleri olduğunu düşünüyorum ama tüm bunlara rağmen düşük gelirli müşteri grubuna faydası büyük olacaktır.

Olumlu yönde etkileyecektir. Özellikle düşük gelir grubuna hitap eden projelere girmeyi kolaylaştıracak biz gayrimenkul geliştiricilerini de bu müşteri grubuna proje üretmek konusunda cesaretlendirecektir.

Desteğin amacı potansiyel alıcı kitlesini genişletmek ve alıcı sayısını arttırmak , tabanı olmayan fiyat artışı olursa bu gerçekleşemez. Desteğe bağlı yükselişler olmaması temennimiz olur.

Reform paketinde tek konutun satışında vergi muafiyeti için belirlenen 5 yıllık sınırın da kaldırılması bekleniyor. Tek bir konutu olan aile bu süreden önce evini satsa bile değer artış kazancından istisna tutulacak. Bu konut alım ve satımlarına canlılık getirecektir. Konut kredilerine ilişkin vergi istisna ve muafiyeti dar gelirli müşterileri ev sahibi olma konusunda teşvik edecek. Bu reform paketinin tüm avantajlarını kullanan aileler daha kolay evlerine sahip olacaklar.  

HABERTÜRK

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster