Foto GaleriGündemKonutta devlet desteği şartları neler?

Konutta devlet desteği şartları neler?

47 / 48 Konutta devlet desteği şartları neler?
26 Şubat 2016 - 10:21

ANF PROJE ORTAKLIĞI İCRA KURULU BAŞKANI FARUK AYDIN

Konut alımı için devletin yapmayı planladığı destek ile düşük gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olabilmesi ve bu sayede de ekonomideki tasarruf miktarının arttırılması amaçlanmaktadır.

Yapılması planlanan bu destek ile düşük gelirli vatandaşlarımızın konut satın alımı esnasında özellikle peşinatı tedarik etme veya peşinat tutarını arttırma noktasında önemli bir katkısı olacaktır.

Ancak yönetmelik taslağından anlaşıldığı kadarı ile bu destekten yararlanacak olan kişilerin üç yıl boyunca bankada açılacak konut hesabında ortalama aylık 2 bin TL biriktirmesi durumunda biriktirilen tutarın %20’si ve azami olarak 15 bin TL konut desteğinden yararlanacağı anlaşılmaktadır.

Konu ile ilgili yönetmelik taslağından anlaşıldığı üzere üç yıllık bir sürecin sonunda bu destek vatandaşa verilmiş olacağından kısa vadede yapılması planlanan bu destek sebebiyle konut satışlarında önemli bir değişiklik olmayacaktır. Ancak ön ödemeli ve teslim süresi 24 aydan fazla olacak alt gelir grubuna dönük projelerde geliştirilecek yöntemlerle satışlarda bir hareket yaşanabilir.

Konut fiyatlarında değişim sadece bu desteğe bağlı olmaksızın maliyetlerdeki artışlar sebebiyle 2016 yılında artış gösterecektir. Ayrıca bu desteğin talebi canlandırması durumunda da az da olsa artış yaşanabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster