Foto GaleriGündemKonutta devlet desteği şartları neler?

Konutta devlet desteği şartları neler?

45 / 48 Konutta devlet desteği şartları neler?
26 Şubat 2016 - 10:21

ONS İNŞAAT GRUP BAŞKANI TUNA ATALAY
 
Bu sistem özellikle büyükşehirlerdeki ilk konutunu almayı planlayan düşük gelirli aileler açısından avantajlı olacaktır. Faiz oranlarının yükselmesiyle kredili satışların son dönemde düşük olduğunu gözlemliyoruz.
2015 yılının son çeyreğinde gerçekleşen konut satışlarının en büyük kaynağı firmaların kendi bünyesinde geliştirdiği finansal modeller.

Bu modellerdeki esnek ödeme koşulları sayesinde konut alıcıları zaten nitelikli konut projelerinden rahatlıkla ev sahibi olabiliyor. Sektördeki bir çok proje azami bedel olarak kabul edilen 15.000 TL lik konutta devlet desteğinin çok üzerinde indirim veya kolaylık zaten sağlıyor.

Konut almayı planlayanların içerisinde, ilk evini almayacak olanların payının %20 seviyelerinde olduğunun da farkındayız. Dolayısıyla devlet destekli bu tasarruf modeli konut almayı planlayan geniş bir kesime hitap edecek.
Bu da özellikle şehir merkezine uzak projelerdeki stokların erimesine katkı sağlayacaktır.

Türk insanının en sadık olduğu ödemesinin konut taksidi olduğunu çok iyi biliyoruz. Takipteki krediler, kredi kartları, araç kredisi vs. gibi kalemlerden ayrıştırıldığında konut kredisinin Türk insanı için çok önemli olduğunu görüyoruz.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı üzere konutta devlet desteği modelinin esas amacı olan tasarruf modelinin alt gelir grubu açısından hareket kazanacağını düşünüyorum.
 
2015 yılı içerisinde konut sektöründe bu alanda büyük bir pazar talebine şahit olunmadı. Uzun zamandır inşaat sektörü malzemelerindeki artışların fiyatlara yansıtılmadığını görüyoruz.

Bu rekabetçi ortamda projeler fiyat artışı uygulamadığı gibi geliştirdiği finansal modeller vasıtasıyla talebin düşmesini engellemeye çalışıyorlar. Sektörün önemli oyuncuları, ilk gündeme geldiği andan itibaren konutta devlet desteği modelini özel sektör olarak uygulamaya başladı.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster