Foto GaleriGündemİşte verilerle dünya genelinde Omikron kabusu!

İşte verilerle dünya genelinde Omikron kabusu!

10 / 12 İşte verilerle dünya genelinde Omikron kabusu!
18 Ocak 2022 - 16:30

Vaka sayılarının hızla artması Almanya'da bazı önlemleri de beraberinde getirdi. Alınan yeni önlemlere göre, 2 doz aşılı olanlar ve hastalığı geçirenler 16 Ocak tarihinden itibaren restoran, kafe, bar, kulüp gibi yerlere girerken negatif hızlı test sonucu göstermek zorunda olacak. Bu kuraldan sadece hatırlatıcı aşı dozu olanlar muaf tutulacak.

Öte yandan Almanya'da zorunlu aşı için kanun çalışması yapıldığı ve önümüzdeki haftalarda federal meclise gelmesi beklendiği de ifade edildi. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier hükümetin ülkede yetişkinler için Kovid-19 aşısının zorunlu hale getirilmesine dair planının tartışılması çağrısında bulundu.

TÜRKİYE'DE VAKA SAYILARI 4 KAT ARTTI

Ülkemizde de Omikron varyantı özellikle son haftalarda etkisini göstermeye başladı. 16 Ocak'ta ülkede 54 bin 100 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken 136 kişi ise vefat etti. 17 Ocak tablosunda ise 64 bin 934 yeni vaka ve 162 vefat gördük.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Birçok kişi, randevu aldığı halde aşısını yaptırmaya gelmiyor. Aşılarını olanların hastalığı genellikle çok kolay atlattıklarını bildikleri halde! Aşı için ayrılacak zaman işinizi aksatmaz ama hastalığa aşısız yakalanırsanız bütün düzeniniz aksayabilir. Randevunuza sadık olun" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster