Foto GaleriYaşamİstanbul'da 'Asya Kaplanı' korkusu: Isırığı ölümcül olabiliyor!

İstanbul'da 'Asya Kaplanı' korkusu: Isırığı ölümcül olabiliyor!

9 / 11 İstanbul'da 'Asya Kaplanı' korkusu: Isırığı ölümcül olabiliyor!
07 Temmuz 2023 - 10:48

Asya Kaplan Sivrisineğinden Korunmak İçin Neler Yapılabilir?

Arıca, "Bu sivrisinek türünden bulaşan enfeksiyonların kesin ve etkin bir tedavisi bulunmamaktadır" diye uyarıyor ve tedavi sürecinin genellikle hastalık esnasında gelişen belirtilerin hafifletilmesine yönelik olarak çizildiğini söylüyor.

"Ayrıca, hastalık neden olan etkenlere karşı da henüz etkili bir aşı bulunamamıştır. Sadece sarı humma virüsüne karşı aşı geliştirildiği söylenebilir. Bu nedenle, bahsedilen hastalıklarla mücadelede en etkili yöntemin Asya kaplan sivrisineği ısırığından korunmak olduğu söylenebilir" diyen Prof. Dr. Vefik Arıca bu sivrisinek türünden korunmak adına, "Bu sinek türü, özellikle suyun içerisinde çok hızlı ürüyor. Bu nedenle vatandaşların evde ve bahçede herhangi bir kabın içerisinde açık su bırakmamaya dikkat etmesi gerekiyor. Sineğin üremesini önlemek için, su kaplarının mutlaka kapalı bir şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor. Özellikle yaz aylarında sulak yerlerin yakınında uzun süre durulmaması da, alınabilecek önlemler arasında" diyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster