ÜRETKENLİK ARTIYOR
Oxford Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan ve dört günlük pilot uygulamadaki araştırmacılardan biri olan Jan-Emmanuel De Neve, yaklaşık 100 yıl önce çalışma haftasının altı günden beşe düşürülmesinden bu yana üretkenliğin yedi kat arttığına dikkat çekiyor.
Yeni dört günlük hafta hareketi, Yeni Zelandalı iş insanı Andrew Barnes ve ortağı Charlotte Lockhart tarafından ortaya çıkarıldı. Barnes, kendi şirketi Perpetual Guardian’daki azaltılmış çalışma saatleri deneyi ve ardından Ted konuşması aracılığıyla, pilot uygulamanın şu anda Amerika, İrlanda ve Birleşik Krallık’ta yürütülmesine ve üretkenlik için sonuçlar doğurmasına yol açan kampanyayı yaratan kişi.
GÜNEŞİ GÖRMEDEN ÇALIŞTI, YİNE DE PATRONUNU MEMNUN EDEMEDİ
Barnes İngiltere’de büyüdü ve genç bir yatırım bankacısı olarak sık sık fazla mesai yaptığı bir çalışma hayatına sahipti: “10’dan sonra evdeydim ve yılın yarısında güneşi görmüyordum. Yine de patronum önümde sinir krizi geçirmeye devam ediyordu.”
Şimdilerde kendi şirketini kuran Branes, bir beyaz yakalı çalışanın günde yalnızca bir ila üç saat üretken olduğunu söylüyor. Ve 2018’de Yeni Zelanda’daki finansal hizmetler şirketinde “100-80-100” politikasını başlattı: Yüzde 100 ödeme, yüzde 80 zaman, yüzde 100 üretkenlik.
ÇOK BAKILAN GALERİLER
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.