*Yeni pazarlar
Hisse Senetleri Piyasaları, 1994 yılının sonunda hisse senetlerinin Ulusal Pazar, Bölgesel Pazar ve Uluslararası Pazar olarak üç ayrı yapıda işlem göreceği sisteme kavuştu. Küçük ve orta boy şirketlerin şeffaf ve rekabetçi bir ortamda tedavülünü sağlamak amacıyla kurulan Bölgesel Pazar (Ocak 1995) kotasyon şartlarını taşımayan şirketlerin hisse senetlerinin borsada işlem görmesini amaçlamaktaydı. Ayrıca 1994 yılı içerisinde Toptan Satışlar Pazarı ile Yeni Şirketler Pazarı’nın kurulmasıyla ilgili olarak başlatılan çalışmalar da 1995 yılında tamamlandı.
*Çift Seans ve T+2’ye geçiş
Yeni başkanın önündeki ilk hedef 1993’teki yükselmenin ardından 1994’ün ilk çeyreğinde çöken borsaya olan ilgiyi yeniden yükseltmekti. Bunun için ilk olarak Temmuz 1994’te İMKB’de çift seans uygulamasına geçildi ve takas süresi iki gün (T+2) olarak tanımlandı.
*Avrasya Borsalar Federasyonu (FEAS)
Tuncay Artun döneminde uluslararası ilişkiler bağlamında başlatılan bir başka girişim ‘Avrasya Borsalar Federasyonu’ (FEAS) oldu. Bunu, İMKB’nin bölgede ve gelişen ülkeler borsaları arasında sahip olduğu ayrıcalıklı konum çerçevesinde değerlendirmek gerekir. FEAS’ın kurulmasına imkân veren, hatta bu girişimi değerlendirilmesi gereken bir fırsat haline getiren iki faktörden biri İMKB’nin 1990’lı yıllarda yaptığı hamle, öbürü ise FEAS üyesi olan Avrasya ülkelerinin bir kısmının 1945’ten sonra Sosyalist blok ülkelerinin ekonomik koordinasyonunun yapıldığı COMECON örgütünün, diğerlerinin de SSCB’nin dağılmasından sonra bağımsız karar verme imkânını elde etmeleridir.
ÇOK BAKILAN GALERİLER
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.