Foto GaleriGündemEvim depreme dayanıklı mı? Uzmanından adım adım risk tespiti!

Evim depreme dayanıklı mı? Uzmanından adım adım risk tespiti!

14 / 14 Evim depreme dayanıklı mı? Uzmanından adım adım risk tespiti!
16 Şubat 2023 - 16:47

BİNA KONTROLÜ İÇİN KİMİ, NASIL SEÇMELİ?

Peki binasından tedirgin olan ve kontrol ettirmek isteyen kişiler hangi inşaat mühendisini ya da mühendislik bürosunu seçmeli? Suna, Türkiye genelinde 140 bin inşaat mühendisi bulunduğunu ama bunların hepsinin serbest inşaat mühendisliği belgesi olmadığını belirterek şunları söylüyor: "Kimin ne işi yaptığını, etik kurallara nasıl uyduğunu veya ahlaki değerlere ne kadar önem verdiğini bilmemiz zor. Ama ben vatandaşlardan şunu isterim; hangi bölgedeyseniz o ildeki iki veya üç mühendislik bürosuyla görüşün. Yani bir tanesiyle değil, birkaç tanesinden fikir alsınlar, konuşsunlar. Biz hiçbir zaman meslek odası olarak şu kişiye gidin deme hakkına sahip değiliz."

Çalışılacak mühendisin İMO'ya kayıtlı ve iş yeri tescil belgesinin olması gerektiğini vurgulayan Suna, ayrıca yapı konusunda da uzman olmasının şart olduğunu belirtiyor. Suna, mühendislik hizmeti almanın bedeli konusunda ise fiyatların farklılık gösterdiğini, yasal açıdan serbest piyasaya müdahale anlamına geleceği için İMO'nun fiyatlara ölçüt koyamadığını ifade ediyor. (DW Türkçe)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster