Foto GaleriGündemEvim depreme dayanıklı mı? Uzmanından adım adım risk tespiti!

Evim depreme dayanıklı mı? Uzmanından adım adım risk tespiti!

13 / 14 Evim depreme dayanıklı mı? Uzmanından adım adım risk tespiti!
16 Şubat 2023 - 16:47

RİSKLİ BİNA TESPİTİNE DİKKAT

Uzmanların bu üçüncü seçeneğe yani "Riskli Bina Tespiti" için başvurmak isteyenlere önemli uyarıları var. Suna, bu tespit başlatıldığı zaman ilk iki seçenek gibi geri dönüş olmadığını belirterek, "Burada amaç kentsel dönüşümün önünü açmak olduğu için her yapı riskli çıkabilir. O zaman belli süreler vardır, iki ay içinde tahliye edilmesi gerekir, binanın elektriği, suyu kesilir. Yani riskli bina tespit bürolarının vereceği rapor kesindir. Bu rapordan geriye dönüş yoktur" diyor.

Farklı uzmanlar da Riskli Bina Tespiti seçeneğinin kentsel dönüşümü hızlandırmak için uygulandığını söyleyerek, bu nedenle binasını kontrol ettirmek isteyenlerin önce birinci seçenekten başlamasını tavsiye ediyor. Ancak binasının hasar görebilir oranı yüksek olanların Riskli Bina Tespiti sürecini başlatmasının çeşitli avantajlar sağlayacağını da hatırlatan Suna, devletin ya da belediyelerin kentsel dönüşümü hızlandırmak için teşvikleri olabildiğini belirtiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster