SIKI ŞEKİLDE TAKİP
Elektrik konusunda bu yılın başında meskenlerde kademeli tarife yöntemine geçildi. Buna göre, 150 kilovatsaata kadar tüketim düşük kademe, üstü yüksek kademe olarak tanımlandı. 0.91 lira olan elektrik fiyatı 150 kilovatsaate kadar tüketimde yüzde 50 oranında artarak 1.37, bu sınırın üstü ise yüzde 127 artışla 2.06 liraya yükseltildi. Gelen tepkilerden sonra 150 kw’lik sınır 210 kw’ye yükseltildi. Kamuoyundan gelen tepkiler sürerken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ın açıklamaları gözler, Cumhurbaşkanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na çevrildi.
"Eskiden mum ve gazyağı lambası vardı" dendi. Tepki gelince formül aranmaya başlandı. Eski bilgisayarlar, televizyonlar ve eski buzdolapları çok çekiyor. Elektirk ile ısınma doğalgaza göre 6 kat pahalı o yüzden elektirkli termosifon ve kettle çerine var ise doğalgaz kullanılmalı. LCD TV çok çekiyordu yeni ürün aldım o yarı miktarda elektrik çekiyor.
Volkan, Kışında sen doğalgaz yakma çok pahalı, biz kışın bir göz led sobayla geçiriyoruz kışı, yada düşük mod klima, sen niye doğalgazla rahat rahat oturuyon lüks değil mi :DD hadi doğalgazı kapa kışın, biz adanada kışın doğalgaz kullanmıyoruz, bizim için gereksiz. Kullanma arkadaş gerekkkkkkksiiiizzzzzz :DD !!!!!!! (Sıcaklar bir başlasın millet bir bunalsın nemden sıcaktan, dahası klimayı açınca bide fatura kriz geçirtsin nasıl o klimaları yazar kasa gibi yere çalıyor millet, daha o gün gelmedi klima zamanı gelsin)
kareş doğal gaz olmayan yerler ne olacak? biz mecbur klima ile ısınıyoruz. Sıcak bölgede yaşıyoruz yazın klimasız yaşanmıyor. bana 500 kota koysa yine kesmez.
formülle olacak iş degil bu kardeşim bu işler günü kurtarmak için yapılır köklü cözüm üretmek gerek.2 nükler yetmez 10 yap 20 yap fazlasını dışa satarsın.
Çok doğru . Yeni ürünler tasarruflu oluyor. ama şuda var, bin tl olan bulaşık makınası şuan 3 bin tl oldu. usd artınca yurtdışından gelen usd parçalarda arttı. yerli buzdolabı, fırın , blaşık makınası densede usd işe gelen parçalar ucuz işgücümüz ile montajlanıyor leyim atılıyor, marka basılıyor. Ama içeride üretilmiyor o parçalar hala ? o bakımdan usd 13 iken girdiler hep pahalı olacak. Bu ortamdada bu parçaları hiç bir girişimce Türkiye de üreteyim demeyecek. usd düşmeden enflasyon ve fatura bitmez.
elektrik temel ihtiyaçtır. ben nasıl düşürürüm diye ugraşmam hükümet enerjiyi nasıl ucuz halka dagıtırım diye onun düşünmesi lazım. bunu yapamıyorsa bırakıp gitsin.
dalga geçmeyi bırakın da birim fiyatları düşürün...nerde bu kadar zam görüldü? o kadar kar yapıyor enerji şirketleri. önce hizmet düşünülmeli. ayrıca %18 KDV ne demek? temel kullanım maddesidir elektrik.
En etkili formül kullanmazsan fatura düşer.
ÇOK BAKILAN GALERİLER
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.