4500 LİTRA ÜRETİM KAPASİTESİ VARDI
Uzmanlar, iyi korunmuş halde bulunan presin M. Ö. 6. yüzyıla kadar kullanılmış olabileceğini ve tek seferde yaklaşık 4500 litre üretim kapasitesi bulunduğunu açıkladı. Üretilen şarapın bölgede önemli bir geçim olduğu, Kıbrıs, Ege ve Akdeniz kıyılarının yanı sıra Afrika ülkeleri ve günümüz İspanya’sına ithal edildiği belirtildi. Şarap, ticaretin yanı sıra Fenikelilerin dini törenlerinde ve sosyal yaşamlarında da önemli bir yere sahipti.
Diğer taraftan araştırmacılar, presin ve küvetin yüzeyinde cocciopesto ası verilen geri dönüşümlü seramik ve kireçin karıştırılmasıyla elde edilen bir harç türünün kullanıldığını açıkladı.
ÇOK BAKILAN GALERİLER
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.