Foto GaleriYaşamDiyabetin sessiz belirtileri: Kulak sağlığınız tehlikede olabilir!

Diyabetin sessiz belirtileri: Kulak sağlığınız tehlikede olabilir!

6 / 9 Diyabetin sessiz belirtileri: Kulak sağlığınız tehlikede olabilir!
21 Ekim 2024 - 17:31

Herhangi bir dış kaynak olmadan kulağınızın içinde çınlama veya uğultu gibi sesler duymanız anlamına gelen tinnitus da diyabet hastalığınızın bir işareti olabilir.

Ormerod, "İç kulak veya koklea, etkili bir şekilde çalışabilmek için oksijene ve kan şekerine ihtiyaç duyar. Diyabetin, anormal insülin seviyeleri nedeniyle kandaki glikoz seviyeleri üzerinde doğrudan etkisi olması, koklea üzerinde etki yaratabilir ve kulak çınlamasına neden olabilir."

Diyabet dışında kulak kiri birikimi gibi daha az ciddi başka sebeplerden de tinnitusun tetiklenebileceğini söyleyen Ormerod, ancak bunun nedenini belirlemek ve tedavi konusunda tavsiyede bulunmak için araştırılmasının önemli olduğunu söyledi.

Vücudun, kandaki şeker emilimini kontrol eden hormon olan insüline gerektiği gibi tepki vermemesi ve kandaki şeker-glikoz seviyelerini gerektiği gibi düzenleyememesi sonucu ortaya çıkan diyabet, giderek artan bir sağlık sorunudur.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster