Foto GaleriMagazinCem Yılmaz'ın Fenerbahçe tutkusu

Cem Yılmaz'ın Fenerbahçe tutkusu

17 / 20 Cem Yılmaz'ın Fenerbahçe tutkusu
05 Ekim 2016 - 15:42

- Futbol giderek eğlence sektörünün bir kolu olmaya başladı. İngiltere'de bu noktaya doğru gidiyor. Sizce kulüpler bu değişime ayak uydurmak için ne yapmalı?

Yapanlar için bu kadar sert bir spor zor bir şey. Milyonların içinden yüz iyi sporcunun çıktığı, yapanların onore edildiği, alkışlandığı arenalarda yapılan bir spor. Seyredenler için bu bir eğlence sektörü sayılabilir ama bir söz var: Futbol hiçbir zaman sadece futbol değildir. Bazı memleketlerde işin bu coşku tarafına kulüplerin, federasyonların, kulüp birliklerinin eğilmeleri, bu tarafını daha yüceltmeye ve kaba saba olmaktan çıkarmaya çalışmaları çok olumlu bir gelişme. Holiganlıkla dünyanın her yerinde mücadele ediliyor. İngiltere futbolun olduğu gibi holigan kelimesinin de mucidi. Yani bu bize ya da şuna buna ait bir şey değil, belki işin ruhunda var. Ama bizim memleket özelinde meseleye siyaset gibi konuların da katılması, belki bu coşku kısmını sekteye uğratıyordur. İnşallah bunlardan sıyrılıp futbol izlemek, coşkuya dahil olmak, başarıya sevinmek, başarısızlığa üzülmek ve kurallardan biraz daha haberdar olarak, "Evet ya ben bir spor karşılaşması izliyorum ve kurallar da bunlardı." Şeklinde bilinçlenmek hepimizi bir adım daha ileri götürecektir. Yani yurtdışında izlediğimiz ya da Avrupa ya da Dünya şampiyonalarında izlediğimiz, bir maça her şeyiyle, katılımcısıyla, sayısıyla, coşkusuyla dahil olma durumunu bir lig maçında görebilirsek, o zaman şahane.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İKİ SORU!!05 Ekim 2016 16:15

    cem bey, acaba saunders'in çivi çaktığı, Ulubatlı souness'in byrağı sahanıza soktuğu maçı da izledin mi? Metin Oktay'ımızın ağlarınızı yırttığı maçı herhalde tevellüdün yetmediği için seyredememişsindir.. Ben Fenerli olsam seni silerim defterden...cenazede kahkaha ile gülen şahıs komedyen değil adam bile sayılamaz..

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster