Foto GaleriGündemCami yerine Cennet Bahçesi

Cami yerine Cennet Bahçesi

3 / 9 Cami yerine Cennet Bahçesi
11 Nisan 2013 - 12:46

"Bir yeri taklit etmedik"
Parktaki çalışmaların, müdürlüğün planlama şefliğinde çalışan peyzaj mimarlarının görüşleri ile olgunlaştığını ve kesinlikle bir yeri taklit etmediklerini vurgulayan Çebi, parka 117 ayrı türde yaklaşık 1 milyon 700 bin lale diktiklerini, ilk lalenin 7 Mart'ta açtığını ve yaklaşık 2 ay lalelerin görülebileceğini söyledi.
Lale devri sonunda parka mevsimlik çiçek dikeceklerini dile getiren Çebi, şu anda parkta gül ve menekşe bahçeleri oluşturduklarını da kaydetti.
Parkta içinde çeşitli renklerde balıkların yaşadığı özel tasarım iki akvaryum bulunduğunu belirten Çebi, akvaryumun tasarımının da kendilerine ait olduğunu anlattı.
Çebi, 80 dönümlük parktaki çalışmaların maliyetinin 4,5 milyon lirayı bulduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Biraz iddialı konuşuyorum, değil İstanbul'da, Avrupa'da bu konseptte dünyada bir park yok. Parkın, İstanbul'da da başka bir örneği yok. Dünya bahçelerini, parklarını geziyoruz. Bu parkın ilk olduğunu söylüyorum. Avrupa'nın bütün parklarını gezdim. Elysee Sarayı'ndan Versay Sarayı'nda, Lüksemburg Bahçesi'nden Amerika'daki Central Park'a kadar... Buralarda böyle bir bahçe, temalı barok bahçe, lale bahçesi, gül bahçesi, suyla müziğin dans ettiği ışıklı havuz, kendi kendini temizleyen biyolojik gölet, İstanbul'da ilk defa görebileceğiniz modern çocuk oyun alanları, 7 tenis kortu içeren bir park görmedim."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster