Foto GaleriGündemCami yerine Cennet Bahçesi

Cami yerine Cennet Bahçesi

2 / 9 Cami yerine Cennet Bahçesi
11 Nisan 2013 - 12:46

Park yapılması için bağışlanmıştı
Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürü Ömer Çebi, Göztepe 60. Yıl Parkı'daki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Parkın bulunduğu alanın yıllar önce bir kadın tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yeşil alan kalmak koşuluyla bağışlandığını hatırlatan Çebi, parkın uzun süre atıl kaldığını söyledi.
Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün kurulması ile bir arayış içine girdiklerini ve burada temalı bir park oluşturmaya karar verdiklerini kaydeden Çebi, parkta, Avrupa kültüründe çok sık rastlanan ancak Türk kültüründe bu güne kadar hiç denenmeyen "barok bahçe tarzı"nın ilk kez uygulandığını anlattı.
Ağaçların budanarak belli bir form kazandırıldığı barok bahçe çalışması hakkında bilgi veren Çebi, parkın içindeki semazen siluetlerinin ligustrum ağacına şekil verilerek yapıldığını belirtti.
Çebi, parkta plastikten yapılan bir semazenin de elektrik aksamı sayesinde ışıklandırılacağını ve semah yapacağını aktardı.
Ömer Çebi, parkta, Karadeniz yöresine ait şimşir ile dekoratif çalışmalar denediklerini de söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster