Foto GaleriYaşam"Beyaz Kıta'nın imparatoru" da tehdit altında

"Beyaz Kıta'nın imparatoru" da tehdit altında

4 / 6 Beyaz Kıta'nın imparatoru da tehdit altında
27 Ağustos 2023 - 13:20

Yavru penguenler ebeveynlerin ayakları üstünde gelişiyor

TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü'nden uzman araştırmacı kaptan yüksek mühendis Sinan Yirmibeşoğlu, Horseshoe Adası'nda daha önce bilimsel kayıtlarda varlığından hiç bahsedilmemiş imparator penguenlerin ayak basmış olmasının şaşırtıcı olduğunu söyledi.

İmparator penguenlerinin Antarktika'da yaz ve kış dönemlerinde yaşayan nadir türlerin başında geldiğinin altını çizen Yirmibeşoğlu, "İmparator penguen yavrusu yumurtadan çıkar çıkmaz çok dikkatli bir şekilde yetiştiriliyor. Örneğin buzlu zeminle temas etmeden ebeveynlerinin ayaklarının üzerinde belirli bir büyüklüğe erişene kadar yetiştiriliyor. Boylarının uzamasıyla gençlik ve tüy dökme döneminin başlaması penguenler için çok çok önemli, çünkü tüylerini değiştirerek suya dayanıklı yeni tüylere sahip oluyor ve suya girebilecek hale geliyorlar. Eğer tüy değiştirmeden suya girerlerse bu bir daha sudan çıkamayacakları anlamına geliyor." şeklinde konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster