Foto GaleriYaşamAşırı terleme bir hastalık sinyali olabilir!

Aşırı terleme bir hastalık sinyali olabilir!

7 / 7 Aşırı terleme bir hastalık sinyali olabilir!
13 Temmuz 2022 - 09:01

Terleme şikâyetlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Cemal Asım Kutlu, aşırı terleme durumlarında nasıl bir tedavi yöntemi uygulandığı ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Terleme problemi yaşayan kişilere, göğüs cerrahisi polikliniğine başvurduktan sonra ayrıntılı bir değerlendirme yapılır. Yapılan bu değerlendirme sonrasında kişiye primer hiperhidrozis tanısı konulur ise ameliyat hakkında bilgilendirme yapılır. Operasyon, koltuk altından yapılan 1 santimetrelik kesi ile göğüs içine girilerek video yardımı ile gözlemlenir. Göğüs içine yerleştirilen sempatik zincir bulunur ve hastanın terleme şikâyetine uygun olan seviyelerde zincir kesilip bırakılabilir, yakılıp bırakılabilir, klipslenebilir. Çoğu vakada dren koymaya gerek duyulmadan kesi kapatılır ve aynı işlem karşı tarafa da uygulanır. İşlem yapılır yapılmaz kişi bunun etkisini görür. El ve koltuk altı aşırı terlemesi olan hastalarda bu yöntemin başarı oranı yüzde 95’tir. Operasyon süresi her bir taraf için yaklaşık 15 dakikadır ancak ameliyat öncesi hazırlıklar dolayısıyla bu süre bir miktar uzayabilmektedir.”

Prof. Dr. Kutlu, bu ameliyatın 18-65 yaş arası, aritmi (bradikardi) problemi bulunmayan herkese uygulanabileceğini söyleyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster