Gün batımını, tüm kıyılardan uzakta, önünüzde denizden başka bir şey yokken izlediğinizi hayla edin...Ve arkanızda bir helikopter, yeşil bir golf sahası, eğlenmeniz için bir havuz, ne zaman yemek isterseniz 7 gün 24 saat hizmet veren Michelin yıldızlı restoranlar kalitesinde yiyecekler. Bu, milyarderlerin süper yatlarındaki hayatlarından sadece bir kesit.
Bu lüks deniz yaşamı, süper yatlarına el konulan ya da yakında el konulabilecek bazı Rus oligarkları için artık mümkün değil.
Genelde Rus bağlantılı olanları duysak da, dünyada 10 bin dolayında süper yat bulunduğu düşünülüyor ve sahipleri Körfez zenginlerinden, Amerikalı milyarderlere kadar değişiyor.
Bir yat nasıl süper yat olur?
BBC Türkçe'deki habere göre; Bu sorunun basit bir yanıtı yok. Genelde kişiye özel yapılmış ve profesyonel mürettebatı olan en pahalı, en lüks ve en büyük yatlar için kullanılan bir terim.
Teknik olarak, süper yatların uzunlukları 24 ila 180 metre arasında değişiyor. Yatlar büyüdükçe, tanımlamak için kullanılan terimler de büyüyor. Bazıları, mega yatlardan ve giga yatlardan bahsediyor.
Süper yatların fiyatları yüzlerce milyon dolardan, bir milyar doların üzerine dek değişiyor.
Bu yüzen saraylar, benzersiz bir deneyim ve gözlerden tamamen uzak bir mahremiyet sağlıyor. Bu da özellikle zenginler ve ünlüler için arzulanan bir özellik.
Dünyanın en büyük süper yatı
2013'ten bu yana dünyanın en büyük süper yatı unvanı 180 metrelik Azzam'a ait. 2019'da suya indirilen araştırma gemisi REV Ocean üç metre daha uzun ama kullanım amacı eğlence ya da spor değil.
Azzam'ın sahibi Birleşik Arap Emirlikleri lideri ve Abu Dabi Emiri Şeyh Halife Zayed el Nahyan. Tahmini inşa fiyatı 600 milyon dolar.
MarineTraffic adlı veri sağlayıcısına göre şu anda Körfez'de demirli halde. 36 kişiyi tam bir lüks içinde ağırlayabiliyor ve 80 kişilik mürettebatı var.
Süper yatın iç tasarımı ve mobilyaları gizli tutuluyor. Ancak 29 metrelik açık plan bir salon, bir havuz, bir sinema, bir spor salonu ve helikopter pistleri bilinen özellikleri.
ÇOK BAKILAN GALERİLER
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.