Foto GaleriEkonomi2014 yılında en çok kazandıran meslekler

2014 yılında en çok kazandıran meslekler

1 / 10 2014 yılında en çok kazandıran meslekler
20 Mart 2015 - 15:19

FINANSGUNDEM.COM

Günümüzde yüksek maaşlı bir işin temelinde eğer kendi kurmuş olduğunuz bir şirket yoksa üniversite mezunu olmak var. Fakat hayat değişiyor ve eskiden popüler olan mesleklerin yerlerini günümüz hizmet sektörünün ihtiyaçlarına göre şekillenen meslek grupları yer alıyor. Ülkemizde insanların meslek seçimi üniversitenin adının iyi olmasına göre kararlaştırıldığından, var olan başarınız ile daha yüksek gelir elde edebileceğiniz meslekleri kaçırıyor olmak aslında bir hata olarak nitelendiriliyor.

Bunun yanında yıllardır piyasadaki ağırlığını koruyan mesleklerde hala en çok kazandıran tercihlerden. Doktorlar ve avukatlar başarı derecelerine ve popülerliğine göre her zaman gelir anlamında hala üst sıraları zorlayacak potansiyel güce sahip kişiler.

Eğer siz veya sizin çocuklarınızın gelecek vaat eden meslek gruplarına yönlendirme çabası içerisindeyseniz aşağıda sıralayacağımız araştırmalara göre Amerika’da ortalama en fazla maaş ile çalışan meslek guruplarını gözden geçirebilirsiniz.

10. Avukat , Ortalama Yıllık Gelir $113,530

Amerika’da yapılan araştırmalar sonucu 2014 yılı avukatların yıllık ortalama gelirleri $113,530 dolar. Bu ortalamayı yukarı çeken şirket avukatlığının son derece yüksek ücretli bir iş alanı olduğu da yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan bilgilerden. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster