Yazdır

Bu finansçıların parkurda da işi zor!

Tarih: 29 Şubat 2016 - 11:05

Piyasaların ünlü iki ismi yoğun iş temposunda fırsat yaratarak uluslararası yarışlara katılıyorlar

Piyasaların yoğun temposundan biraz uzaklaşmak isteyen profesyonellerin özel ilgi alanları arasında spor başı çekiyor. Tenisten yüzmeye ve yelken yarışlarına kadar farklı kategorilerde sporla uğraşıyorlar. En çok öne çıkan alanlardan biri de koşu. Orta mesafenin yanında yurtiçinde ve yurtdışında maraton koşan finansçı profesyoneller de var.

Ancak bunlar arasında iki isme dikkat çekmek istiyoruz. Bu iki isim artık maratonu da aşmış durumda. Global Menkul Genel Müdürü Gökhan Özer ve ING Menkul Genel Müdürü Bülent Altınel, çok daha zorlu parkurlarda mücadele veriyor. Yoğun iş temposunda fırsat yaratarak uluslararası yarışlara katılıyorlar.

Küçük yaşlardan bu yana kayak, yelken, tenis gibi sporlarla uğraştığını söyleyen Bülent Altınel, son beş yıldır hedefli spor yaptığını, maraton ve triathlon yarışlarına katıldığını aktarıyor. Yoğun iş temposu nedeniyle haftanın yedi günü 05-30-7.00 arası antrenman yaptığını anlatan Altınel'in 2016 yarış ajandasında nisan ayında bir Paris maratonu ve temmuz ayında Norveç'te 70,3 kilometre ironman var.

Maraton koşucusu olan Gökhan Özer ise son yıllarda ultramaraton alanında boy gösteriyor. 2015'te dünyanın en zorlu ultramaratonlarından UTMB-CCCye katıldı. İsviçre Alpleri'nde 25 saat hiç durmadan 110 km ve 6 bin 200 metre tırmanış şeklinde geçen yarışta 50 yaş üstü iki Türk katılımcıdan biri oldu. Bu  yarışa katılabilmek için geçen iki yılda benzer yarışlara girip puan toplamak gerekiyor. Haftanın altı günü açık havada toprak arazide yaptığı çalışmalarla yarışlara katılan Gökhan Özer, yüksekliğe alışmak için Kartepe ve Uludağ tırmanış antrenmanları da yapıyor. Gökhan Özer, hedef yarışlarla ilgili şu bilgileri veriyor: "Şu an hedef önce 16 Nisan 2016 İznik 86 km 10 saat yarışı. Ama ana hedef ise Ağustos 2017'de yine İsviçre Alpleri 110 km 25 saat UTMB-CCC yarışı. Burada yarış bin 300 metreden başlayıp 2 bin 700 metreye kadar olan yüksekliklerde geçiyor." (EKONOMİST DERGİSİ)
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bu-finanscilarin-parkurda-da-isi-zor/465716