Yazdır

Hangi iki bankadan yüksek kâr bekleniyor?

Tarih: 27 Ocak 2016 - 14:56

Bankaların çeyreklik bazda %52 artış, yıllık bazda ise %4 artışla toplamda 3.6mlr net kâr açıklaması bekleniyor

Garanti Yatırım Tarafından Hazırlanan Analiz:

"Banklar 4Ç15 sonuçlarını 28 Ocak’ta TSKB ile açıklamaya başlıyor. Önümüzdeki hafta, 2 Şubat’ta ise Akbank ve Yapı Kredi 4Ç15 sonuçlarını açıklayacak. Vergi finansalları (BDDK solo rakamlar ile aynı) için son tarih 15 Şubat. 

Bankaların çeyreklik bazda %52 artış, yıllık bazda ise %4 artışla toplamda 3.6 mlr net kar açıklamasını bekliyoruz. Çeyreklik özkaynak karlılığı böylece %12.5 oluyor.

İş Bankası ve Yapı Kredi’nin çeyreklik bazda en yüksek kar artışı yaşayacak bankalar olacağını tahmin ediyoruz. Özellikle azalan ticari işlemler zararı bu performansın en önemli nedeni. Akbank’ı ise operasyonel başarının göstergesi olan kredi mevduat makasını artırabilen tek banka olduğu için beğeniyoruz.

4Ç15’de önce çıkan başlıklar 

Kredi büyümesi %2.6 ile oldukça sınırlı gerçekleşti. Kredi mevduat makası özellikle mevduat maliyetlerinin yüksek seyretmesi nedeniyle sabit kaldı. Agresif kredi fiyatlaması bu tarafta çözüm olmadı. TÜFE’ye endeksli bonoların marjlar üzerinde olumlu katkısını göreceğimiz bir çeyrek bizi bekliyor

Swap hacimleri yaklaşık %15 azaldı ancak, maliyetler %11’in üzerinde seyretti

Sermaye yeterlilik rasyoları TL’deki çeyreklik değer kazancı ve faizde görece rahatlama nedeniyle bir miktar iyileşti

Aktif kalitesi tarafı güçlü kalmaya devam etti, genel karşılıklar kur kaynaklı hızlıca aşağı
geldi ve net karı destekledi. Bankalar ayrıca, bu çeyrekte daha düşük komisyon geri ödemesi yaptı

Piyasa etkisi: 4Ç15 sonuçları banka hisse performansları açısından olumlu bir katalist olabilir. Özellikle, değerlemelerin çok cazip noktalara geldiği ve bankacılık sektörü için rahatlatıcı düzenlemelerin konuşulduğu şu günlerde, 4Ç karlarının da hisseleri destekleyeceğini düşünüyoruz. 

Kapsamımızdaki bankalar, 2016 tahminlerimize göre, 6.1x F/K ve 0.7x F/DD ile son 5 yıla göre -2 standart sapma seviyesinde işlem görüyor. Akbank ve İş Bankası en beğendiğimiz bankalardır. Ayrıca, son genel karşılık düzenlemelerinin Yapı Kredi içinde destekleyici olduğunu düşünüyoruz."
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/hangi-iki-bankadan-yuksek-kar-bekleniyor/463364